Intervju med David Bielkheden

David Bielkheden från Hilti BJJ i Stockholm har stora planer för år 2006. Först på tur står Cagewarriors Strike Force 5 den 25 mars. Fighter Magazine fick en intervju med David Bielkheden.

Berätta om din kommande match i Cagewarriors, vem, var, när? Står det

Någon titel på spel?

– 25/3 smäller det! Jag möter Paul Daley i Skydome Arena i England. Ingen titel på spel men Daley gick titelmatch i Cage Rage i helgen. Han gjorde bra ifrån sig till det att hans tumme hoppade ur led så att han inte kunde forsätta, motståndet stod Chute Boxe-fightern Jean ”White Bear” Silva för.



Har du sett Paul Daley? Vilka är hans starka och svaga sidor? Vad behöver du göra för att vinna?

– Har inte sett honom köra själv men hans record avslöjar att han är en riktigt bra striker. För att vinna behöver jag komma ner till -77.5 kg till att börja med. Sedan gäller det väl att ta ner honom för att pounda sönder eller submitta honom!



Vad får inte hända? Vad hade varit en strategisk miss mot Daley?

– Känns som att växla slag med honom är onödigt men behöver jag göra det så kommer jag att vara redo för det. I mina förberedelser kommer jag att få hjälp av bland andra George Scott. Det som inte får hända är att jag inte får förlora!



Berätta om din Thailandsvistelse? Var tränade du, hur länge? Kommentarer?

– I Thailand hann jag inte träna som jag ville då jag reste runt mycket; bland annat var jag i ”Tigertemplet” där jag träffade lösa tigrar och klappade dom! Blev lite träning på en camp på Kho Samui, kommer inte ihåg namnet.



Kommer du att försvara din europeiska Shooto-titel? Vem kan tänkas bli utmanare?

– Jag har inte hört något men det blir väl i vår någon gång, motstånd har jag ingen aning om… hoppas att det blir någon bra.



Har du några andra matcher på gång?

– Förhandlingar för kommande matcher är i gång men har tyvärr inga svar än.



Berätta om Pride på nyårsafton, hände det något roligt som man inte fick se på PPV:n? Några andra kommentarer?

– På Pride Shockwawe var det helt magiskt då jag var backstage med BTT och gick catwalk inför 50.000 personer i publiken. Var även med på fotograferingen, regelgenomgången, presskonferensen, videointervjuerna samt invägningen. Att tillägga är att jag tycker att både Arona och Busta vann sina matcher och jag försöker att inte vara partisk i min bedömning även om det lätt blir så med tanke på att jag blivit graderad och tränat där ett par år.



Vem vinner matchen mellan Royce Gracie och Matt Hughes?

– Matt Hughes vinner matchen på decision.



Tror du att det kommande lagförslaget mot kampsporter kommer att påverka dig? Vad tycker du om det? – Lagförslaget kommer nog inte drabba mig personligen då jag har höga förväntningar på 2006. Planerna är att komma in i UFC eller Pride Bushido i år!!!!!!!!!



Något du vill tillägga?

– Jag tycker att Fightermag blir bättre och bättre :) Jag vill tacka mina sponsorer som är Superpro, BestPoker, Vipstore.se, Skip och WE.



Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer