Pressmeddelande från riksdagen om proffsboxningen

Riksdagsledamot Jan Emanuel Johansson (s) reagerar mot Ringholms uttalande om att förbjuda K-1 och andra kampsporter.

Enligt Sveriges Radios Ekoredaktion skulle ett lagförslag från justitiedepartementet vara nära förestående vad gäller upphävandet av förbudet mot proffsboxning i Sverige. Detta dementerades av Idrottsminister Bosse Ringholm som också meddelade att K1 och andra liknande kampsporter ska förbjudas. Mot detta har riksdagsledamot Jan Emanuel Johansson (s) reagerat;-Det är med uppgivenhet man tvingas konstatera att proffsboxningsmotståndarna ännu en gång kategoriskt avfärdar proffsboxning och i detta sammanhang också andra kampsporter. Fortfarande är argumenten emot ihåliga och dåligt underbyggda, säger Jan Emanuel.-Debatten, eller brist på densamma, som förs av proffsboxnings- och kampsportsmotståndarna är utifrån dåligt underbyggda resonemang, vilka grundar sig på rent personliga ställningstaganden av etisk natur och inte sakliga bedömningar. Att det dör fler utövare inom ”tillåtna” sporter och fritidsaktiviteter innebär väl knappast att dessa ska förbjudas, eller kan vi förvänta oss ett förbud mot ishockey där hjärnskakningar föranleder spelare att ge upp sin karriärer, fortsätter Jan Emanuel.-Låt oss inte ännu en gång rusa iväg med skygglappar och dundra in förbud mot det som för väldigt många är seriös idrott, men som för ett högljutt fåtal, med inflytande, är etiskt förkastligt, säger Jan Emanuel Johansson – som själv tränar Thai-boxning med träningarna förlagda till riksdagen.-Jag bevistade själv K1 galan härförleden och trivdes i sällskapet av seriösa idrottsmän

och en entusiastisk publik, avslutar Jan Emanuel Johansson.Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer