Svenska judoframgångar i German Open

En pga småskador decimerad svensk trupp deltog i årets German Open i Braunschweig, bara fyra kom till start.

Enligt arrangörerna var det den största och tuffaste upplagan av turneringen, starkare än flera världscupturneringar. Fler länder däribland Frankrike använde turneringen som en sista uttagningställing före VM som går i september i Kairo.Med ganska precis en månad kvar till VM i Kairo var turneringen ett genrep, och det blev ett mycket bra genrep av Maria Lindberg, Borås, i 57 kg. En lugn och laddad Maria stod över första omgången och besegrade därefter besegrade Tetyana Chuk från Ukraina i sin första match på full poäng, ippon, efter tre och en halv minut. Dessförinnan hade ukrainskan dragit på sig en varning.I andra matchen stod EM-tvåan Sophie Cox från Storbritannien för motståndet. Cox hade då besegrat två svåra motståndare, polska Bielak och schweisiska Goeldi, och var uppenbarligen i god form. Men det skrämde inte Maria som även gjorde en bra matchVi får nu hoppas att Maria är full av självförtroende när hon kliver upp på VM-mattan i Egypten.För de svenska herrarna: Göthner, Parchami och Sandström slutade det med idel förluster.

German Open

-57 kg

Maria Lindberg, Sverige, – Tetyana Chyk, Ukraina, ippon

Lindberg – Sophie Cox, Storbritannien, ippon

semifinal: Inga Golaszewska, Polen – Lindberg, sogo-gachi

bronsmatch: Valerie Degrijse, Belgien, waza-ari-57 kg

1. Inga Golaszewska, Polen

2. Michelle Buckingham, Kanada

3. Valerie Degrijse, Belgien, och Yvonne Bönich, Tyskland5. Maria Lindberg, Sverige

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer