Thaiboxnings-SM 2005 och WMC Explosion II

fredag den 18 februari går SM som också är VM-kval. 19 februari är det dags för WMC Explosion med några av de tuffaste muay thai-matchningarna någonsin i Sverige att gå av stapeln i Solnahallen.

Lördagkvällens huvudmatcher:JÖRGEN KRUTH (SWE) vs SERGEI GUR (BLR)(Titelförsvar om Kruths WMC, supertungviktsvärldsmästarbälte +95 kg)Den regerand professionella Supertungviktsvärldsmästaren Jörgen Kruth skall försvara sin titel för första gången mot vitryssen Sergei Gur. Gur som har vunnit flera matcher och turneringar i K-1 & thaiboxning, är även stallkamrat och sparringspartner till Alexy Ignashov, Vitaly Akhramenko mfl, anses vara en värdig utmanare för Jörgen. Gur har tidigare boxats och förlorat mot Kruth 1 gång som amatör.

——————————————————————————–JOMHOD KIATADISAK (FIN/THA) vs ARSLAN MAGOMEDOV (RUS)(Titelförsvar om Jomhod’s WMC, mellanvikts världsmästarbälte -72,6 kg)Den nuvarande samt flerfaldiga mellanvikts världsmästare Jomhod Kiatadisak, ska nu försvara sin titel mot ryssen Arlsan. Arslan som precis kommer från sin seger mot John Wayne Parr i K-1 Max, har varit bosatt och tävlat i Thailand över 4 år, anses vara favoriten i denna fight.CHAROENLAP (FRA/ THA) vs TBA(Superboot i WMC rankingen, supermiddleweight – 76,3 kg)Charoenlap är en erfaren muaythai fighter med over 185 matcher I sin bok. Han har tidigare varit rankad som nr. 2 i Thailand, nr. 2 i Ratchadamnern samt nr. 4 i Lumpinee. Han har tidigare besegrat kända fighters som bl.a. Farid Vieaume. Hans motståndare kommer att publiceras inom kort.

——————————————————————————–SVENSKA MÄSTERSKAPEN 2005SM-finaler och kval till Amatör-VMFör att kvala till landslaget och få åka till amatör-VM i september måste man ha lång erfarenhet samt vinna SM. SM-kvalen går på VBC Sportcenter fredag den 18:e februari och på lördagsnatten avgörs SM finalerna i vissa utvalda viktklasser. Vi får se de bästa svenska thaiboxarna och samtidigt få veta vilka som ska hålla den Svenska fanan högt i Thailand i september.Solnahallen öppnar sina dörrar lördagen den 19:e februari. kl. 16:00,

galan startar kl.17:00Biljetterna finns att köpa from den 1:a januari hos:

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer