Medalj-hopp i Ju-jutsu VM

Den 27-28 november hålls VM i Ju-Jutsu i Madrid. Sverige skickar en åtta personer stark trupp som ska försöka upprepa 2002 års VM-framgångar.

Tävlingar gick då i Uruguay och Sverige tog hem fyra medaljer, två brons och två silver. Till årets

världsmästerskap i Spanien kommer ett fyrtiotal olika nationer för att göra upp om medaljerna. Ett av de största svenska medaljhoppen är Ricard Carneborn från Nacka som tävlar i -85 kilosklassen. Ricard har en lång rad meriter bakom sig, bland annat tio SM-guld, två EM-brons och fyra VM-brons, varav ett vid senaste världsmästerskapen.– Detta blir mitt 10:e mästerskap sedan debuten i landslaget 1994, det är också det sista. Efter den här tävlingen är det över. Bronsmedaljer har jag så det räcker så jag siktar självklart på guldet, säger Ricard Carneborn som i september kom tvåa på Swedish Open och sedan 3:a på German Open. En tävling där Europas bästa ju-jutsu-utövare deltog.Dessa ingår i Sveriges VM-trupp 2004:Damer

-55 kg Linda Lindström, Sthlm City JJK

-62 kg Jessica Tanzili Jansson, Gävle JJK

+70 kg Maria Engström, Linköpings BKHerrar

-62 kg Jonas Rosell, Gävle JJK

-69 kg Jan Olsson, Kraftverket JJA

-77 kg Johan Ingholt, NKC

-85 kg Ricard Carneborn, Nacka JJK

-94 kg Johan Jorup, Linköpings BKDuo:

Lisa Karlsson / Jesper Kedjevåg (Växjö JJK)

Den 27-28 november hålls VM i Ju-Jutsu i Madrid. Sverige skickar en åtta personer stark trupp som ska försöka upprepa 2002 års VM-framgångar.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer