ArtikelNyhet

Otto möter en av världens bästa tungviktare, Anthony Joshua, den 23 december

”Det här är en mycket bra chans för mig, en match som jag sett fram emot under lång tid och som jag gillar skarpt,” säger Otto Wallin, och fortsätter; ”Anthony Joshua är helt klart en av världens bästa tungviktare, och att vinna en match som denna kommer att ta mig till nya höjder på väg mot en efterlängtad VM-match.”

Matchen ingår i den supergala som går av stapeln den 23 december i Riyadh i Saudiarabien, en gala med en sällan skådad matchlista. Ett antal av världens topprankade tungviktare kommer att finnas på plats för inbördes möten flera med målet att kvalificera sig för kommande VM-matcher. Galan och matchlistan blev officiell onsdagskvällen vid en presskonferens En vinst mot Anthony Joshua sätter Otto Wallin i en mycket stark position inför fortsättningen.

Otto går in till den här matchen med 26 segrar och en förlust under sin proffskarriär medan motsvarande siffror för Joshua är 26 segrar och tre förluster. Den 34-årige engelsmannen är en av få tungviktare som vunnit både OS-guld som amatör och VM-titeln som proffs. Senast vann han på knockout mot finländaren Robert Helenius i augusti.

Anthony Joshua är idag rankad som första utmanare om VM-titeln av boxningsorganisationen WBO medan Otto Wallin är rankad som andra utmanare om VM-titeln av boxningsorganisationen IBF.

”Även om Joshua är en av tungviktsdivisionens allra bästa boxare verkar han ha tappat lite av sitt tidigare självförtroende längs vägen. Dessutom kommer han som den världsmästare han varit och med ambitionen att ta tillbaka VM-titeln att få bära ett extra tryck på sina axlar,” säger Wallin. ”Efter min tunga seger mot Gassiev nyligen, som också bekräftades av min nu höga världsranking, är jag fylld av självförtroende och ser fram att få visa det i ringen mot AJ. Det här en match jag förtjänar och som jag är redo för,” avslutar Otto.

Foto av Kārlis Dambrāns

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer