ArtikelNyhet

Inför UFC Fight Night: Holloway vs Allen

Den skadeförföljda stigande stjärnan Arnold Allen får sitt livs största utmaning i form av tidigare fjäderviktsmästaren och mästerliga strikern Max Holloway. Vinnaren blir hetaste kandidaten för nästa titelchans. Det finns många andra godbitar på kortet – här får du koll på dem samt sändningstiderna.

Härnäst i fjäderviktsdivisionen väntar ett möte mellan Alexander Volkanovski och interrimmästaren Yair Rodriguez, troligen i juli. Men sen då? Det kan helgens huvudmatch ge svar på, som är mellan andrarankade Max Holloway och fjärderankade Arnold Allen (Brian Ortega är inklämd mellan dem i rankingen).

Holloway återvänder efter den misslyckade titelchansen mot Volkanovski i somras, innan dess hade han styrt upp domslutsvinster över Kattar och Rodriguez. Trilogin med mästaren landade i tre förluster för Holloway, men andra mötet var ett omdiskuterat delat domslut där till och med Dana White surade offentligt.

Under åtta år har Arnold Allen varit obesegrad i UFC. I fjol avslutade han Dan Hooker och Calvin Kattar, mötet med Kattar blev dock en besvikelse. Allen gjorde oväntat bra ifrån sig på boxningsfronten i första ronden, men Kattar tog ett felsteg och skadade knäet.

Allen har länge betraktats som morgondagens fjäderviktsstjärna men ständigt hämmats av skador. Det här blir hans eldprov – Holloway figurerar jämt på listor över UFC:s bästa stående fighters. Lär knappast bli tråkigt.

RANKAD FJÄDERVIKTARE SAMT FARLIGA LÄTTA TUNGVIKTARE
Det blir ytterligare en rankad fjäderviktare på huvudkortet. Rutinerade Edson Barboza har mött det bästa UFC har att bjuda på, men åkt på två raka förluster mot Giga Chikadze och Bryce Mitchell. Nu väntar underhållande Billy Quarantillo, som i december avslutade den en gång så löftesrika Alexander Hernandez.

I helgen syns Dustin Jacoby som snappades upp genom Contender Series och presterat starkt ända fram tills förra matchen, han lär gnissla tänder över denna kritiserade domslutsförlust mot Khalil Rountree Jr. Dustin Jacoby möter nu otäcka och obesegrade Amazat Murzakanov, som avslutat sina motståndare i tio av tolv matcher. Murzakanov UFC-debuterade med ett utropstecken – avslut via flygande knä – och det här är hans tredje match i organisationen.

ÖVRIGA MATCHER PÅ HUVUDKORTET
Efter flera förluster i tungvikt tar Tanner Boser klivet ner till lätt tungvikt igen. Han välkomnas av Ion Cutelaba, som är i skriande behov av en vinst efter att ha avslutats tidigt av Ryan Spann, Johnny Walker och senast Kennedy Nzechukwu.

En annan höjdare blir ett möte mellan två rankade bantamviktare, Pedro Munhoz och Chris Gutierrez. Munhoz har hamnat på glid senaste åren och åkt på många domslutsförluster, medan Gutierrez sett stark ut med en lång remsa raka vinster. I fjol bjöd han på ett snurrigt avslut av Batgerel Danaa samt krossade Frankie Edgar-fansens hjärtan genom att brutalt knäa honom in i pensionen.

Huvudkortet inleds av kaotiska energiknippet Clay Guida, som hunnit bli 41 år och ska gå livets 61:a match. Han möter flitiga grapplern Rafa Garcia, som UFC-debuterade mars 2021 och hunnit rada upp tre vinster och tre förluster sedan dess.

FULLSTÄNDIGT KORT OCH SÄNDNINGSTIDER
Det finns också mycket på underkortet att se fram emot, exempelvis topp fem-flugviktarna Brandon Royval och Matheus Nicolau, rutinerade elitgrapplern Gillian Robertson som ska ge obesegrade Piera Rodriguez en tuff utmaning, dessutom ser vi veteranen Lando Vannata återvända till lättvikt.

Galan går i Kansas City mitt i centrala USA, 23:30 på lördagskvällen inleds underkortet och klockan 02:30 ska huvudkortet börja. Viaplay sänder.

Huvudkort
Fjädervikt – Max Holloway vs. Arnold Allen
Fjädervikt – Edson Barboza vs. Billy Quarantillo
Lätt tungvikt – Dustin Jacoby vs. Azamat Murzakanov
Lätt tungvikt – Tanner Boser vs. Ion Cutelaba
Bantamvikt – Pedro Munhoz vs. Chris Gutierrez
Lättvikt – Clay Guida vs. Rafa Garcia

Underkort
Fjädervikt – Bill Algeo vs. TJ Brown
Flugvikt – Brandon Royval vs. Matheus Nicolau
Lätt tungvikt – Zak Cummings vs. Ed Herman
Stråvikt – Gillian Robertson vs. Piera Rodriguez
Lättvikt – Lando Vannata vs. Daniel Zellhuber
Stråvikt – Bruna Brasil vs. Denise Gomes
Bantamvikt – Aaron Phillips vs. Gaston Bolanos
Bantamvikt – Joselyne Edwards vs. Lucie Pudilova

 

 

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer