ArtikelNyhet

Inför UFC Vera vs. Sandhagen

Nu väntas en lite lugnare UFC-gala inklämd mellan två numrerade stjärnspäckade spektakel. Helgens höjdpunkter är Marlon Vera och Cory Sandhagen, de får sällskap av en tidigare bantamviktsmästarinna och många lätta, snabba herrar.

Marlon Vera har flyt. Han har vunnit sina fyra senaste matcher, visserligen matchas han ständigt mot lägre rankade motståndare. Den här helgen blir inget undantag. Cory Sandhagen var brännhet efter de spektakulära avsluten av Marlon Moraes och Frankie Edgar, men drog det korta strået efter jämna möten med forna mästare (Petr Yan samt dopingdömda T.J. Dillashaw). Sandhagens senaste match var ett spännande och jämnt möte med unge Yadong Song, men Sandhagens armbåge öppnade en gapande sårglipa som ledde till vinsten.

Helgens huvudmatch lär bli en fröjd för strikingfans, som kommer reda ut turordningen på titelchanserna i den högintressanta bantamviktsdivisionen. Härom helgen satte Merab Dvalishvili obeveklig press på Petr Yan och seglade upp som toppnamnet i bantamviktsdivisionen. Dvalishvili vägrar möta sin nära vän, den regerande mästaren Aljamain Sterling, som i början av maj ska försvara titeln mot återvändande Henry Cejudo. Andrarankad i divisionen är Sean O’Malley, vilket många kritiserat. Enda vinsten O’Malley har mot en toppmotståndare är det delade domslutet mot Petr Yan, som vissa ansåg var ett rån. Smickrande för Marlon Vera att han knockade O’Malley i augusti 2020.

KVINNLIGA BANTAMVIKTARE ÄR CO-MAIN
Holly Holm
tuffar på. Som 41-åring är hon äldsta kvinnan i UFC, och har nyligen förlängt sitt kontrakt med sex matcher. Holm är tredjerankad, uppger att hon siktar mot titeln en gång till, ovanför sig har hon Nunes, Pena och Pennington. Efter några tunga år mot stenhårda motståndare besegrade hon Raquel Pennington och Irene Aldana under 2020, förra våren förlorade hon mot Ketlen Vieira efter ett omtalat delat domslut.

Sjätterankade Yana Santos (tidigare Kunitskaya, numera gift med Thiago Santos) återvänder efter att ha blivit mamma. Innan föräldraledigheten blev hon avslutad av Irene Aldana. För det mesta brukar Yana Santos lyckas bra om matchen går till domslut, att avsluta henne är det driftsäkra sättet att besegra henne.

ÖVRIGA MATCHER PÅ HUVUDKORTET
Det blir fler rankade namn på underkortet. Maycee Barber debuterade i UFC som 20-åring med buller och bång – tre TKO på raken. De två förlusterna är mot trotjänaren Roxanne Modafferi samt Alexa Grasso, vilket ju åldrats väl. Nu är Barber uppe i en trefaldig vinstsvit. Kickboxaren Andrea Lee må vara två snäpp ovanför Barber i rankingen, men hon går in som stor underdog i mötet. 2021 var ett toppenår för Lee, där stoppade Antonina Shevchenko och Cynthia Calvillo, men i fjol åkte hon på en förlust mot Viviane Araujo. Damernas flugviktsdivision känns livligare sedan Alexa Grasso störtade Valentina Shevchenko från tronen.

Efter flugviktsdamerna ser vi den underhållande Nate Landwehr ställas mot Austin Lingo, som är rätt obeprövad i UFC. Lingo rycker in för gamla goda Alex Caceres, som inte avslöjat varför han ställde in mötet med Landwehr.

FULLSTÄNDIGT KORT OCH SÄNDNINGSTIDER
Underkortet är fullt av rätt färska namn i UFC. Sist ut är blixtrande flugviktarna Alex Perez och Manel Kape, som kan vara en match med bonuspotential. Kape hade en lång lista av spektakulära avslut innan han värvades av UFC, under 2021 gick han hela fyra matcher mot några av divisionens bästa. Nu är han uppe i tre raka vinster. Flugvikt är en spännande division eftersom en svensk finns i toppen – sjunderankade Amir Albazi, som i juni är inbokad mot tredjerankade Kai Kara France.

För tredje gången är UFC i San Antonio. Delstaten Texas är en rimlig tidszon för svenska tittare. Klockan 22 på lördagskvällen börjar sändningen, vid midnatt inleds huvudkortet.

Huvudkort
Bantamvikt – Marlon Vera vs. Cory Sandhagen
Bantamvikt – Holly Holm vs. Yana Santos
Fjädervikt – Nate Landwehr vs. Austin Lingo
Flugvikt – Andrea Lee vs. Maycee Barber
Mellanvikt – Chidi Njokuani vs. Albert Duraev

Underkort
Flugvikt – Alex Perez vs. Manel Kape
Fjädervikt – Daniel Pineda vs. Tucker Lutz
Fjädervikt – Steven Peterson vs. Lucas Alexander
Weltervikt – Trevin Giles vs. Preston Parsons
Flugvikt – CJ Vergara vs. Daniel da Silva
Lättvikt – Manuel Torres vs. Trey Ogden
Flugvikt – Victor Altamirano vs. Vinicius Salvador
Bantamvikt – Hailey Cowan vs. Tamires Vidal

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer