ArtikelNyhet

Inför helgens PFL Europe – Hermansson och Holm fightas

I fjol lyckades svenska welterviktaren Sadibou Sy gå hela vägen och vinna en miljon dollar. Nu har PFL lanserat den nya regionala turneringen PFL Europe med lägre vinstbelopp – men vinnaren har chans att ta plats i nästa års internationella turnering. I helgen går första upplagan av PFL Europe och vi ser de revanschsugna svenskarna Malin Hermansson och Cornelia Holm.

PFL är en turnering där fighters samlar poäng (vinnaren får tre poäng och får ytterligare poäng för tidiga avslut). I fjol lyckades svenska welterviktaren Sadibou Sy gå hela vägen och vinna en miljon dollar. Organisationen har ytterligare en upplaga, PFL Europe, där vinnaren får 100 000 dollar. Här ingår just nu tre svenskar – Ali Taleb, Malin Hermansson och Cornelia Holm, de två sistnämnda har varsin match inbokad på lördag.

Cornelia Holm och Malin Hermansson är kompisar som dessutom mötts i buren – här finns deras Cage Warriors-match från 2018 där Hermansson vann via delat domslut. De reser i samlad trupp till England och i teamet kanske vi ser deras sparringpartner och polare Pannie Kianzad, som repar sig efter en skada (men det pratas om att hon snart ska möta ett topp fem-namn i UFC).

HERMANSSON HUGGER IN PÅ UTMANING
Efter att ha åkt på tre raka förluster var Malin Hermansson (5-4) frustrerad, hon övervägde att lägga handskarna på hyllan. I stället återvände hon till ritbordet för att bli starkare än någonsin, och har bett om en chans till att visa vad hon går för. Hon blev bönhörd. När Clara Ricignuolo åkte på en skada plockades denna örebroare upp av PFL. Hon går in som stor underdog mot hajpade engelskan Dakota Ditcheva (7-0).

Dakota Ditcheva är en tuff utmaning. 24-åringen är obesegrad och har i sex av sju proffsmatcher fixat tidiga avslut. Hon har längdövertag, thaiboxningsmeriter och är andra generationens striker – mamma Lisa Howarth såg till att Dakota började tävla redan som fyraårig knatte.

Innan Hermansson tog klivet till MMA var hon boxare. Förhoppningsvis kan Malin Hermansson hitta tillbaka till flytet hon hade 2019–2020, då hon styrde upp tre raka vinster. Dessförinnan blev Hermansson historisk som första svenska kvinnan i Bellator, där hon tyvärr åkte på en irriterande armbar i slutet av första ronden.

BROTTAREN HOLM MÖTER KICKBOXARE
Göteborgaren Cornelia Holm (5-5) brottades fram till 19 års ålder, några år senare hittade hon MMA och samlade rutin som amatör. 2017 gjorde hon proffsdebuten och nu som snart 35-åring dyker hon upp i en större organisation, samt går ner en viktklass. PFL-debuten blir mot polskan Marta Waliczek (6-5).

Marta Waliczek har haft en svajig tillvaro senaste åren med många förluster, dock huvudsakligen mot rutinerade motståndare som haft flera uppdrag i UFC. Waliczek är meriterad kickboxare men hittills bara fått ett avslut tack vare strikingbakgrunden.

Cornelia Holm har också åkt på många förluster de senaste åren och lär vara vinsthungrig. Senaste matchen, i augusti, stoppades i tredje av fem möjliga ronder när Holm fick äta slag på marken.

– Vi alla drabbas av tunga förluster ibland. Jag är fortfarande stolt över min prestation, men mest av allt stolt över att jag aldrig tar enkla matcher. Jag åkte till Klippiga bergen på andra sidan världen och mötte en kanadensisk jätte med kort varsel, sa hon efter matchen.

ÖVRIGA MATCHER SAMT SÄNDNINGSTIDERNA
PFL Europe har utsett obesegrade hemmahoppet Simeon Powell och Glory-kickboxaren Mohamed Amine till kvällens höjdpunkt, dessa lätta tungviktare är flitiga avslutare. Nästa helg kan vi se den globala upplagan av lätt tungvikt, där Thiago Santos och Krysztof Jotko ingår. Norrmannen Marthin Hamlet är också ombord nästa helg i PFL 1. Den globala upplagan har alltså en högre vinstsumma, en miljon dollar i stället för europeiska upplagans 100 000 dollar. Men starka prestationer i regionala varianten kan ge en plats i globala upplagan nästa år.

Helgens PFL Europe går i Newcastle och kan ses på organisationens Youtube-kanal. Även DAZN sänder. PFL är underligt undvikande med att uppge sändningstider, men baserat på tiden för publikinsläppet borde galan dra igång framåt 19-tiden svensk tid på lördag. Kommande rundor av PFL Europe väntas 8 juli, 30 september och slutligen finalerna den 8 december.

Huvudkort
Lätt tungvikt – Simeon Powell vs. Mohamed Amine
Flugvikt – Dakota Ditcheva vs. Malin Hermansson
Lätt tungvikt – Riccardo Nosiglia vs. Jakob Nedoh
Flugvikt – Griet Eeckhout vs. Mafalda Carmona
Lätt tungvikt – Anthony Salamonie vs. Daniel Ladero
Flugvikt – Cornelia Holm vs. Marta Waliczek
Lätt tungvikt – Abdellah Er-Ramy vs. Madalin Pirvulescu
Flugvikt – Lizzy Gevers vs. Valentina Scatizzi

Underkort
Bantamvikt – Lewis McGrillen vs. Salih Kulucan
Bantamvikt – Louis Lee Scott vs. Sam Robinson
Lättvikt – Lewis Monarch vs. Oscar Ownsworth

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer