ArtikelNyhet

Inför UFC Fight Night: Andrade vs Blanchfield

Det blir svenskt under helgens UFC. Rutinerade thaiboxaren Lina Länsberg ska försöka vända tre raka förluster och ställs mot en skicklig grappler med stark preferens för armbars. Här får du uppvärmningssnacket, fullständiga kortet och sändningstider.

2019 var ett starkt år för Lina Länsberg, som då besegrade Tonya Evinger och Macy Chiasson via domslut. Därefter har hon halkat ner i tre raka domslutsförluster mot Sara McMann, Pannie Kianzad och senast Karol Rosa i oktober.

Mayra Bueno Silva UFC-debuterade 2018 och har hittills fyra vinster, två förluster och en oavgjord match i organisationen. Nu vill hon fortsätta klättra efter att i fjol ordnat två vinster: först en tuff match mot Yanan Wu, som de fick matchbonus för, och därefter snabbsubmittade hon judokan Stephanie Egger.

Länsberg måste passa sig för Bueno Silvas grappling, fem av brasilianskans nio proffsvinster är via armbar. Vägen till vinst blir att försöka hålla matchen stående – om Mayra Bueno Silva gräver efter nertagningar vore det vackert att se Länsberg nyttja sin thaiboxningsbakgrund och leverera välplacerade armbågar och knän. Och om du har lust att spela på det hela så finns det en massa olika bettingbolag på Onlinecasinolistan!

Om Lina Länsberg åker på ytterligare en förlust vore detta den fjärde i ordningen, vilket skulle kunna innebära slutet på hennes UFC-karriär. Holly Holm, Jessica Penne och Lina Länsberg är just nu de enda kvinnliga 40-plussarna i UFC.

HUVUDMATCH I ALLTMER SPÄNNANDE DIVISION
Egentligen var Taila Santos och Erin Blanchfield inbokade, men så sent som förra helgen valde Santos att dra sig ur och Jessica Andrade rycker in. Vrålstarka Andrade såg vi för knappt fyra veckor sedan, då hon krossade Lauren Murphy till den grad att tittare skruvade på sig av obehag. Dessförinnan bjussade Andrade på avslut i första ronden mot Cynthia Calvillo och Amanda Lemos.

Erin Blanchfield är förhållandevis färsk i UFC men har upprättat hajp genom att besegra Sarah Alpar, Miranda Maverick, JJ Aldrich och nu senast en snabb kimura mot Meatball Molly. Blanchfield är bara 23 år, men tränat BJJ sedan sju års ålder och blev Eddie Bravo Invitational-mästare vid blott 18 års ålder. Den här gången är hennes motståndare dock ingen duvunge på marken.

En stark prestation innebär kandidering till nästa titelchans – med i diskussionen finns också Manon Fiorot, som dock behöver repa sig från skador. Mycket är på gång i flugviktsdivisionen. Rankade fajters började vädra blod efter att Talia Santos var snudd på att ta bältet från Valentina Shevchenko, som tronat överst i flugviktsdivisionen sedan 2018. I början av mars ska Shevchenko försvara bältet mot Alexa Grasso.

GAMMAL RÄV MATAS MED UNGTUPP
Kvällens co-main är ett tungviktsmöte mellan TUF-finalisten Zac Pauga och Jordan Wright, som ska försöka rädda karriären efter att ha avslutats tre gånger på raken. Det är över lag många tunga killar på huvudkortet, spektakulära avslut är en lågoddsare.

Trofasta UFC-tittare får en godbit när huvudkortet inleds. För 41:a gången (!) ska Jim Miller kliva in i UFC-oktagonen. Han var inbokad mot Gabriel Benitez, men ersätts av Alexander Hernandez som återvänder till lättviktsdivisionen. Gamla goda Miller fyller 40 år i år, han har både flest matcher och flest vinster i UFC, men visar inga tecken på att tackla av. Senaste tiden har Miller lyckats rada upp tre avslut i andra ronden: först Erick Gonzalez, sedan Nikolas Motta och därefter Donald ”Cowboy” Cerrone. Alexander Hernandez debuterade med blixtar och dunder 2018, han spåddes vara morgondagens stjärna, tills Cowboy Cerrone bevisade att gammal är äldst – därefter har Hernandez vunnit och förlorat om vartannat och nu avslutats två gånger på raken. Hernandez är favorit, men om det är så att hans akilleshäl är gamla getter såsom Cerrone och Miller får vi se i helgen.

FULLSTÄNDIGT KORT OCH SÄNDNINGSTIDER
Lina Länsberg är den naturliga höjdpunkten på underkortet, men det blir också intressant att se OSP och PFL-vinnaren Philipe Lins göra upp. För Contender Series-tittare finns flera bekanta ansikten.

Helgens kort skulle ursprungligen haft dragplåstren Cory Sandhagen och Marlon Vera, men mötet flyttades till slutet av mars. Även Gerald Meerschaert och Abusupiyan Magomedov skulle gått match i helgen, men Magomedov åkte på visumproblem.

Svenska nattugglor kan få en direktsänd skymt av Lina Länsberg. Underkortet startar klockan 22 på lördagskvällen, huvudkortet ska starta runt 01 under natten mot söndagen.

Huvudkort – startar söndagen 19 februari kl. 01:00 (svensk tid)
Flugvikt – Jessica Andrade vs Erin Blanchfield
Lätt tungvikt – Jordan Wright vs Zac Pauga
Tungvikt – Josh Parisian vs Jamal Pogues
Lätt tungvikt – William Knight vs Marcin Prachnio
Lättvikt – Jim Miller vs Alexander Hernandez

Underkort – startar söndagen 19 februari kl. 22:00 (svensk tid)
Lättvikt – Nazim Sadykhov vs Evan Elder
Bantamvikt – Lina Länsberg vs Mayra Bueno Silva
Fjädervikt – Jamall Emmers vs Khusein Askhabov
Lätt tungvikt – Ovince Saint Preux vs Philipe Lins
Weltervikt – AJ Fletcher vs Themba Gorimbo
Flugvikt – Clayton Carpenter vs Juancamilo Ronderos

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer