ArtikelNyhet

Kampsportsfestivalen 2022 – Årets stora kampsportsevent är tillbaka!

Efter två års frånvaro är nu Kampsportsfestivalen tillbaka – som vanligt på plats i Stockholmsmässan i Älvsjö. Årets uppsättning kommer innehålla fler tävlingar än förr – eller vad sägs om Nordic open i wushu kung fu, ett Stockholmsderby i BJJ, samt SM i både submission wrestling och kendo? Dessutom så kommer du ha chans att pröva på och se uppvisningar i iaido, jodo, naginata, judo och taekwondo.

– Det blir bland annat SM i kendo och SM i submission wrestling. Det blir två nya inslag till festivalen som ska bli roliga att följa. Vi har även Nordic Open i wushu med fler deltagare än nånsin och BJJ-tävlingen Battle of Stockholm med över 300 deltagare. Det blir ett fullspäckat schema, förklarar Kamsportsfestivalens koordinator, Peder Finnsiö.

Utöver tävlingar innehåller festivalen också träningspass, prova-på-möjligheter och uppvisningar med flera andra grenar.

– Vi har aktiviteter fredag, lördag och söndag. Generellt tycker jag att det är kul att både taekwondo och judo kommer att vara med. Eventet handlar ju om att visa så många olika kampsporter det bara går och då är det roligt att även idrotter utanför SB&K finns med.

Finnsiö menar vidare att även om själva ytan för kampsporten blir mindre är det fler större tävlingar än tidigare.

– Det är förstås jättekul. Vi har inte haft festivalen på två år och jag tycker det märks att folk är sugna på att vara med i år. Jag ser jättemycket fram emot helgen.

Här finns helgens program med samtliga hålltider.

Den här artikeln är baserad på Jonathan Brobergs artikel på  www.budokampsport.se

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer