ArtikelNyhet

Inför UFC Fight Night Kattar vs. Emmett

Galan toppas av två starka strikers, Calvin Kattar och Josh Emmett, men vi ser också ett möte mellan två rutinerade lättviktslegendarer, Donald ”Cowboy” Cerrone och Joe Lauzon, som kanske gör sina sista matcher, samt gott om fighters som behöver upprättelse. Dessutom går svensk-georgiske fightern Guram ”The Georgian Viking” Kutateladze match mot ryssen Damir Ismagulov. Här får du koll på helgens matcher och sändningstider.

Efter förra helgens spektakel i Singapore väntar en solid Fight Night, som avrundas av två toppnamn i fjädervikt. Fjärderankade Calvin Kattar (22-5) och sjunderankade Josh Emmett (17-2) ska visa vad de går för, medan det är två veckor kvar till Alexander Volkanovskis titelförsvar i trilogin mot Max Holloway. Tuffa strikern Calvin Kattar slickade såren efter fjolåret förlust mot Max Holloway och fick upprättelse genom att dominera Giga Chikadze under årets början. Efter att kraftpaketet Josh Emmett förlorade mot Jeremy Stephens har han radat upp fyra raka vinster – senast mot Dan Ige och Shane Burgos – men är fortfarande huvudkortets största underdog. Det här lär bli kul (du som också har stark övertygelse om matchernas utgång kan ta del av en bet365 bonus här).

MÖTE MELLAN HÄRDADE LÄTTVIKTSLEGENDARER
Kvällens co-main är det sannerligen inga fel på, inte minst för tittaren som varit trogen UFC i många år. Mötet har bokats om två gånger, senast på grund av en matförgiftning. Ikonen Donald ”Cowboy” Cerrone (36-16) återvänder och ska försöka vända sex (!) raka förluster, dock är de flesta matcher mot divisionens största namn. Efter en slitsam karriär på 54 proffsmatcher på 16 år är sannolikheten stor att det här är en av de sista gångerna vi ser Cowboy i buren. Han ställs mot gamla räven och grapplingfenan Joe Lauzon (28-15), som sedan senaste matchen i oktober 2019 axlat rollen som coach. Förr i tiden var den här duon några av organisationens mest underhållande namn, och förhoppningsvis brinner det fortfarande en låga i dem bägge. Märkligt att deras vägar inte korsats tidigare. Om det går bra för Cowboy i helgen kommer han stärka sin position som rekordkrossare – flest vinster (24) och dessutom en huvudspark skulle putsa upp hans nuvarande rekord. Med hjälp av en huvudspark har Cowboy hittills avslutat sju matcher, andra fighters har som mest fyra sådana avslut. Med ytterligare en bonus skulle han gå förbi Charles Oliveira på rekordlistan.

GURAM KUTATELADZE OCH MITT-I-MATCHEN-SNACK
Det finns gott om potentiellt roliga matchningar på huvudkortet, men för oss svenskar är det såklart extra kul att Khamzat Chimaevs teamkamrat, den svensk-georgiske fightern Guram Kutateladze (12-2), är med på huvudkortet. Guram har inte tävlat sedan sin UFC-debut mot Mateusz Gamrot i oktober 2020 (som han vann via delt domslut och matchen blev utnämnd till galans bästa match). Efter en knäskada är Guram Kutateladze nu tillbaka, som underdog mot ryssen Damir Ismagulov (23-1) som kommer in med fyra raka UFC-domslut.

Rutinerade Tim Means (32-12), en man med låg självbevarelsedrift, har haft det lite segt de senaste åren men lyckats få till en trefaldig vinstsvit (senast en domslutsvinst mot danska dynamiten Nicolas Dalby). Han ställs mot Kevin Holland (22-7), hajptåget som kraschade och bytte spår till weltervikt. Holland har lyckats återetablera lite medvind efter att ha stoppat Alex Oliveira i mars. Holland gillar att snacka under matchens gång, vi får se om mikrofonerna lyckas plocka upp pratet.

Vi ser också spektakulära Joaquin Buckley (14-4) – du vet, han den där snurrsparken – ställas mot Albert Duraev (15-3), som i sin tur radat upp tio raka vinster.

SMÅTT OCH GOTT PÅ UNDERKORTET
Underkortet avrundas av Adrian Yanez och Tony Kelley. Senast vi såg stigande stjärnan Yanez ordnade han en delad domslutsvinst mot Davey Grant, och de förärades med Fight of the Night-bonusar. Kelley är förhållandevis ny bland bantamviktarna, och att gå ner en viktklass har tjänat honom väl där han har vunnit två matcher – senast mot Randy Costa där Kelleys armbågar stoppade matchen.

Dessförinnan ska lovande men något oprövade flugviktare visa vad de går för. Jasmine Jasudavicius besegrade Kay Hansen tidigare i år och är stor och bitig för viktklassen, men den blommande UFC-karriären är under tidspress då hon är 33 år gammal.

Vi ser också intensiva veteranen Court McGee ställas mot en explosiv nykomling, Jeremiah Wells.

BRA NAMN TIDIGT PÅ UNDERKORTET
I ett drag för att få in publiken tidigt har UFC valt att inleda underkortet med starka namn. Först ut är grapplarna Roman Dolidze och Kyle Daukaus, den sistnämnda hade ett gnetigt 2021 men senast vi såg honom levererade han en d’Arce-strypning i första rondens sista sekund, som dessutom gav honom prestationsbonus. Han har nio avslut på sitt CV, samtliga RNC eller d’Arce.

Efter dem ser vi brottarna Phil Hawes och Deron Winn. Hawes inledde UFC-karriären starkt och fick lite hajp, som la sig när veteranen Chris Curtis släckte honom i första ronden. Korta kraftpaketet Deron Winn behöver hävda sig, hans matchfacit i organisationen är 2-2.

Därefter är det dags för mötet med största diffen i oddsen – Cody Stamann och Eddie Wineland. Wineland har varit med ett tag, men har haft en svajig tillvaro i organisationen. Stamann har länge huserat på bantamviktsrankingen men till slut gjort utträde, och behöver desperat en vinst efter tre raka förluster (senast åkte han på Said Nurmagomedovs giljotin i matchens första minut).

FULLSTÄNDIGT KORT OCH SÄNDNINGSTIDER
Galan går i Texas, vilket innebär att sändningstiderna funkar för nattugglor. Klockan 22 på lördagskvällen startar underkortet och huvudkortet drar igång klockan 01 på natten. Nedan följer det fullständiga kortet.

Huvudkort
Börjar kl 01:00 svensk tid – Ses live på UFC Fight Pass

Fjädervikt – Calvin Kattar vs. Josh Emmett

Lättvikt – Donald Cerrone vs. Joe Lauzon

Weltervikt – Tim Means vs. Kevin Holland

Mellanvikt – Joaquin Buckley vs. Albert Duraev

Lättvikt – Damir Ismagulov vs. Guram Kutateladze

Mellanvikt – Julian Marquez vs. Gregory Rodrigues

Underkort

Börjar kl 22:00 svensk tid – Ses live på UFC Fight Pass

Bantamvikt – Adrian Yanez vs. Tony Kelley

Flugvikt – Jasmine Jasudavicius vs. Natalia Silva

Weltervikt – Court McGee vs. Jeremiah Wells

Fjädervikt – Ricardo Ramoz vs. Danny Chavez

Stråvikt – Maria Oliveira vs. Glora de Paula

Bantamvikt – Eddie Wineland vs. Cody Stamann

Mellanvikt – Phil Hawes vs. Deron Winn

Mellanvikt – Roman Dolidze vs. Kyle Daukaus

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer