ArtikelNyhet

Inför UFC Fight Night Font vs. Aldo

Efter förra helgens uppehåll är UFC tillbaka med ett toppmöte i bantamvikt, men det märks att vi är inne i UFC:s pråligaste månad, för en vanlig hederlig Fight Night radar upp utmärkt underhållning. Kronan på verket blir ett möte mellan två bantamviktare av yppersta klass då den forna mästaren Jose Aldo möter Rob Font. Den som lyckas ordna en övertygande vinst kan bli en kandidat till ett potentiellt möte mot mästaren Aljamain Sterling under nästa år. Här får du ett fullständigt kort, snackisarna och sändningstiderna.

Fjärderankade Rob Font (19-4) såg vi senast i maj, när han övertygade domarna genom att jabba sönder forna mästaren Cody Garbrant i fem ronder. Innan dess såg vi Font i en förstarondsvinst genom TKO mot Marlon Moraes för ett år sedan.

Den forna mästaren Jose Aldo (30-7) har snabbt snyggat till sitt matchfacit efter titelchansen i juli förra året, då legenden mosades av Petr Yan (det här var när Henry Cejudo hade friställt bältet). Aldo har vänt sina tre förluster genom två domslutsvinster mot Marlon Vera samt Pedro Munhoz. För övrigt firar 35-åringen Jose Aldo tioårsjubileum i UFC.

Den väljabbande Font och välkontrande Aldo lär visa upp sin stående kompetens, Font kliver in som favorit enligt oddsen.

Medelåldersmöte med publikfavorit
Kvällens co-main lär också bli en banger. De forna träningskamraterna Brad Riddell och Rafael Fiziev ställs mot varandra. Båda två är flitiga på stående avslut, båda två har ett record på 10-1, båda två är inne i en fyrfaldig vinstsvit i UFC, båda två har håvat hem matchbonusar för sina uppvisningar. Riddell såg vi senast mot Drew Dober, vilket utsågs till kvällens match under UFC 263. Fizievs senaste vinst var i augusti mot Bobby Green.

Vem av dessa begåvade lättviktare som ska betraktas som strået vassare i rankingen ska vi få se.

Innan dess ser vi organisationens härjigaste veteran, som gissningsvis inte ens är still när han sover. Clay Guida (36-21) som fyller 40 år nästa vecka har sedan 2006 skrapat ihop 31 matcher i UFC – enbart sju UFC-kollegor har passerat 30-strecket i matchantal.

Senast vi såg den gamla goda Guida var den delade domslutsförlusten mot den OS-meriterade danska brottaren Mark Madsen.

Guida ställs nu mot 41-åringa grapplingfenan Leonardo Santos (18-4) som har i grova drag dykt upp en gång per år för att kamma hem en vinst. Hans långa vinstsvit bröts i mars av Grant Dawson, en match som Santos var på väg att vinna via domslut. Men i matchens sista stund ägnade sig Santos åt att ”play footsies” men glömde att det var en MMA-match, ungefär. Dawson fick KO-avslut i matchens sista sekund, bokstavligt talat. En revanschsugen Santos avbryter sin sedvanliga årliga matchrytm i hopp om revansch.

Flera välbekanta namn på underkortet
Underkortet är också starkt, till exempel finns flera namn som trogna Contender Series- samt TUF-tittare känner igen. Kortet inleds av Louis Smolka (17-7) som ofta har ett kul ess i rockärmen. Blinka inte under mötet mellan Alonzo Menifield (11-2) och William Knight (10-2) för det lär bli blixtar och dunder.

Vi ser även Alex Morono (20-7) som klev in i rampljuset genom att med kort varsel möta Cowboy Cerrone, och dessutom ordna en förstarondsvinst mot legenden. Morono ställs nu mot Mickey Gall (7-3) som de senaste åren vunnit och förlorat varannan match. Särskilt anmärkningsvärd är hans rear naked choke – fem av hans sex vinster i UFC har varit tidiga RNC.

På underkortet ser du också unga men rutinerade Jake Matthews. Han noterades av den skandinaviska publiken i samband med att han satte stopp för svenska Rostem Akmans samt norska Emil Meeks respektive karriärer i UFC.

Här nedan kan du se vem som möter vem under helgens gala, tyvärr skär sig sändningstiderna mot svensk tidszon. Underkortet börjar klockan ett på natten mellan lördag och söndag, medan huvudkortet startar klockan fyra på söndagsmorgonen.

Huvudkort (Startar kl 04:00 svensk tid – Livestream)

  • Bantamvikt: Rob Font vs. José Aldo
  • Lättvikt: Brad Riddell vs. Rafael Fiziev
  • Lättvikt: Clay Guida vs. Leonardo Santos
  • Lätt tungvikt: Jimmy Crute vs. Jamahal Hill
  • Mellanvikt: Brendan Allen vs. Chris Curtis

Underkort (Startar kl 01:00 svensk tid – Livestream – UFC Fight Pass)

  • Mellanvikt: Maki Pitolo vs. Duško Todorovi?
  • Flugvikt: Manel Kape vs. Zhalgas Zhumagulov
  • Weltervikt: Jake Matthews vs. Jeremiah Wells
  • Stråvikt: Cheyanne Buys vs. Mallory Martin
  • Lätt tungvikt: Alonzo Menifield vs. William Knight
  • Lättvikt: Claudio Puelles vs. Chris Gruetzemacher
  • Weltervikt: Alex Morono vs. Mickey Gall
  • Bantamvikt: Louis Smolka vs. Vince Morales

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer