ArtikelNyhet

Oliver Enkamp är tillbaka på Bellator 272

På fredag den 3 december är det dags för Bellator 272 som kommer att hållas i Uncasville, Connecticut och ta plats i arenan Mohegan Sun Arena. Vi bjuds bland annat på en titelmatch i bantamvikt mellan den regerande mästaren Sergio Pettis och RIZIN-mästaren Kyoji Horiguchi. Men för oss svenskar är det ju framförallt Oliver Enkamp som vi vill se besegra den tuffa brottaren Kyle Crutchmer. Om några timmar ser du Olivers match via Bellators Youtube-kanal – med start 01.00 svensk tid. Heja Sverige!

Oliver Enkamp inledde sin professionella karriär med sex raka vinster och fick därefter chansen i UFC. Tyvärr blev det hela en kortvarig affär – två förluster på två matcher gjorde att Oliver inte fick fler matcher inom UFC. Sedan dess har Enkamp gått obesegrad och radat upp tre vinster på raken där alla kommer via spektakulära avslut i första ronden. Idag är Enkamp rankad tiondeplats och det finns det goda möjligheter att han närmar sig en chans om att få tävla om welterviktsbältet i Bellator.

Men först måste han ta sig förbi amerikanen Kyle Crutchmer (7-1), lagkamrat till de före detta UFC-mästarna Daniel Cormier och Khabib Nurmagomedov. Du ser Olivers match via Bellators Youtube-kanal med start 01.00 svensk tid.

Nedan kan du få lite uppladningssnack från den alltid lika sympatiske Oliver Enkamp:

I huvudmatchen är det dags för Sergio ”The Phenom” Pettis (21-5) första titelförsvar av sin bantamviktstitel. Pettis har imponerat stort i Bellator sedan han gjorde sin debut i början av 2020 och har radat upp tre vinster inom organisationen och har i dagsläget en segersvit på fyra matcher. Nu ställs Pettis mot Kyoji Horiguchi (29-3) som tidigare tävlat i UFC, samt är tvåfaldig bantamviktsmästare i Rizin. 2019 så lämnade Horiguchi frivilligt ifrån sig Bellator-titel på grund av en knäskada, men är alltså tillbaka för att försöka plocka bältet.

Huvudkort (Startar kl 04:00 svensk tid – Livestream, Showtime)

 • Bantamvikt: Sergio Pettis (c) vs. Kyoji Horiguchi [a]
 • Fjädervikt: Emmanuel Sanchez vs. Jeremy Kennedy
 • Bantamvikt: Josh Hill vs. Jared Scoggins
 • Mellanvikt: Johnny Eblen vs. Collin Huckbody

Underkort (Startar kl 01:00 svensk tid – Livestream, BellatorMMA YouTube)

 • Lättvikt: Alexandr Shabliy vs. Bobby King
 • Fjädervikt: Kai Kamaka III vs. John de Jesus
 • Weltervikt: Levan Chokheli vs. Vinicius de Jesus
 • Lättvikt: Justin Montalvo vs. Jacob Bohn
 • Lättvikt: Killys Mota vs. Mike Hamel
 • Catchvikt (160 lb): Spike Carlyle vs. Dan Moret
 • Weltervikt: Oliver Enkamp vs. Kyle Crutchmer
Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer