Okategoriserade

Hitta en återhämtning som fungerar för dig

Alla som sysslar med thaiboxning, karate, brottning eller andra former för kampsport vet att för att orka hålla i gång under lång tid så är återhämtning A och O. Att vara en bra kampsportare bygger en hel del på att man också lyssnar på sin kropp och vilar när det behövs. Men all återhämtning fungerar inte för alla. Utan istället gäller det att hitta en återhämtning som fungerar för just dig, ditt sinne och din kropp. Här är några idéer.

Massage – en välbeprövad metod

En återhämtningsmetod som är välbeprövad av många och under lång tid, är massage. Oavsett om man sysslar med sport eller inte så tycker de allra flesta om att få en riktigt skön massage. Massage är en återhämtning som oerhört enkelt går att anpassa efter vilken del av kroppen man vill behandla. Det går dessutom både att gå till en massör, att själv massera eller att införskaffa exempelvis en massagepistol som punkt masserar vissa delar av kroppen.

Tänk på någonting helt annat

Men återhämtning är inte enbart att få kroppen i form och återhämta denna, utan det handlar också om att återhämta sig psykiskt och låta hjärnan vila. Ett sätt att göra detta på är genom att exempelvis spela spel, antingen själv på svenska online casinon eller tillsammans med vänner. Spel kan vara ett sätt att vila på och tänka på någonting helt annat. Det enda man ska komma ihåg är att om man väljer att spela spel som involverar pengar ska man se till att alltid hålla bra koll på hur mycket pengar man spelar för, då det enkelt kan skena iväg.

Annan lätt fysisk aktivitet

Ett annat sätt att återhämta sig på är att röra sig på andra sätt än man vanligtvis skulle göra, och betydligt lättare än övrig träning. Att exempelvis ta en kort eller långsam promenad kan vara ett sätt. Eller att cykla istället för att ta bilen, alltså att cykla långsamt och inte allt för ansträngande kan vara en annan metod. Det hjälper kroppen att hålla igång men inte trötta ut den, vilket gör att det kan vara bra både psykiskt och fysiskt att mellan tuffa träningspass göra någon enklare och inte lika tuff fysisk aktivitet.

Sömn och lugn musik

Någonting som de allra flesta vet är viktigt vad gäller återhämtning, är vila, sömn och varierad och bra kost. Att massera musklerna eller gå en långsam promenad kan absolut vara bra men vad som verkligen är avgörande är att man alltid ser till att äta ordentligt, både protein, kolhydrater och vitaminer men också får vila ordentligt efter träningen. Att träna hårt innebär att man måste vara väldigt uppmärksam på sin kost och sin sömn så att dessa är i schack. Kroppen får svårt att ta till sig träningen och överhuvudtaget orka med om den inte får ordentligt med sömn och tillräckligt med varierad kost. Ett knep om man har svårt att komma ner i varv efter träningen är att lyssna på lugn musik eller avslappningsmusik.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer