Nyhet

Dags att visa på allvar att MMA inte bara är för kötthuvuden

“Dina vardagsbeslut kan bidra till att vända utvecklingen, åt båda hållen! Du kan orsaka lidande genom att strunta i ditt ansvar, eller så kan du rädda liv genom att lyda de råd och restriktioner som gäller. Det är din plikt som medborgare i Sverige och som medmänniska i vårt gemensamma samhälle.”

Så sa socialminister Lena Hallberg idag under en presskonferens gällande den aktuella pandemin.

Jag är less. Jag kan inte säga det bättre än så, jag är less på att vi har en styrelse i svenska mma-förbundet (SMMAF) som av någon anledning vägrar ta till sig situationen och se den för vad det är.

Jag är en av många som viger stora delar av mitt liv till sporten, jag vill tävla, jag önskar att Covid-19 aldrig fick den spridning med efterföljande effekter som det fick. Vidare är jag en medmänniska, en son, en vän, en sambo, en bror och så vidare. Jag vill inte att mina nära ska bli smittade och jag utgår från att ni inte heller vill det. Då är det dags att vi sätter ner foten, sätter våra egna intressen åt sidan och bekämpar den här j*vla skiten, oavsett om vi får vänta på vår tid i buren.

Att vi får betyder inte att vi bör

Jag skriver den här krönikan till er som är som mig, atleter med drömmar. Jag har försökt prata med SMMAF i deras kommentarsfält på sociala medier utan större resultat. De menar på att de följer FHMs rekommendationer. Kanske är det så. Än finns inte reseförbud eller förbud mot sportevenemang. Däremot finns rekommendationer som både råder till att inte umgås utanför familjen samt undvika tävlingar med kontakt. De väljer att utnyttja hålen i detta med inställning “kan vi?” istället för “bör vi?”

Idag (3/11) ställdes helgens tävling Nordic Warrior 8 i Nyköping in till följd av den ökande smittan. Det var bra. Anledningen till att den ställdes in var enligt SMMAF att hyresvärden för lokalen ställde in. Det betyder att vi har en hyresvärd som är mer insiktsfull än styrelsen för svensk MMA. Vidare beslutar SMMAF att dela ut rankingpoäng till de som anmält sig, detta för att de fortfarande är fast beslutna om att anordna ett SM.

Ställ in svenska mästerskapet

Hela situationen med SM är förbryllande. Vi har ett landslag som togs ut och aldrig fick tävla. Jag har skrivit om det förut men gör det igen. De slet och kämpade för sin plats och sen fick de aldrig skörda frukten av sitt hårda arbete. Även om jag tycker bara det är incitament nog att ställa in SM så hade jag ändå köpt det om en faktisk säsong i MMA-ligan genomförts men nu har det inte gjort det. Förbundet försöker ordna tävlingar och pressa in en säsong likt en storlek 43-fot i en sko med storlek 36. Är det makt? Är det pengar? Jag vet inte. Vad jag vet är att SMMAF bryr sig inte om oss atleter, coacher, domare eller någon annan som på något sätt vistas i tävlingsmiljö. SMMAF bryr sig om SMMAF och knappt det.

Vår klubb har beslutat att vi inte åker på tävlingar, vi drar vårt strå till stacken. Vårt tävlingsteam har tränat på , redo och sugna men vi åsidosätter oss själva för samhällets skull. Gör det ni med.

Jag har hållit på med kampsport sedan jag var 10 år, det är 17 år. Jag har kämpat mot fördomar om att vi är kötthuvuden som bara gillar våld. Låt oss visa att vi är bättre.

signerat

Simon Alvhed

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer