Nyhet

Superior Challenge 21: ”Kung” Karl i titelmatch mot Fields

”Kung” Karl Albrektsson i titelmatch mot ”The Housewives’ Choice” på Superior Challenge 21 den 28:e november.

Karl Albrektsson (9-3-0) är en av Europas hetaste lätt tungviktsfighters. Han gick senast match mot Phil Davis för ca ett år sedan i Bellator och var bokad för en ny match i organisation i början av oktober som blev inställd. Därmed är Karl i matchform och redo för nya utmaningar på Superior Challenge 21. Svensken skulle ha mött irländaren Chris Fields (pro MMA-record 12-8-1) på Superior Challenge 19 men matchen ställdes in pga. att Karl åsamkat sig skada i en match i Rizin FC i Japan. Därför väcker vi nytt liv i matchen och Fields som tidigare tillhörde det ökända MMA-gymmet SBG men som nu driver ett eget är riktigt taggad på matchen. Fields har deltagit i UFC:s The Ultimate Fighter och varit titelhållare i två Europeiska MMA-organisationer.

Detta blir en titelmatch i lätt tungvikt. Superior Challenge har i flera år försökt att få till en titelmatch mellan sin regerande mästare i lätt tungvikt, UFC-veteranen Joachim Christensen och Karl Albrektsson, men organisationen gör titeln vakant och sätter den återigen på spel i och med denna match. Karl kvalade till en titelchans efter sin vinst över Dmitry Tebekin på Superior Challenge 17, och han styrkte det med ytterligare en vinst över UFC-veteranen Josh Stansbry på Superior Challenge 18.

– Jätteroligt att ha Kalle Albrektsson tillbaka i Superior Challenge mellan matcher i Bellator. Kalle är en supertalang som lyckats samla på sig värdefull erfarenhet mot tuffa motståndare i några av världens största organisationer trots sin unga ålder. Jag tror inte vi har sett hans fulla potential än och nu är han matchad mot en mer erfaren fighter som också sällts mot väldigt tuffa fighters i karriären. Chris Fields är en farlig fighter som avslutat i stort sett alla sina vinster via submission och KO. Irländaren är tuff stående och är solid på marken och kommer utmana svensken på alla distanser och i alla situationer, säger Babak Ashti, grundaren av Superior Challenge.

Superior Challenge 21 går av stapeln den 28:e november och kommer att sändas live på Viaplay och TV10.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer