Nyhet

Superior Challenge 21: Norge utmanar Sverige i titelmatch

Norges Håkon Foss har länge velat utmana Sveriges MMA-pionjär David Bielkheden om welterviktstiteln och den 28:e november får han äntligen möjligheten på Superior Challenge 21.

Detta blir welterviktsmästaren Bielkhedens fjärde titelmatch i Superior Challenge, 40:e professionella MMA-match i karriären under imponerade 19 år som professionell MMA-fighter. Svensken har under dessa år hunnit tävla i både Price FC och UFC och mött många stora namn inom sporten. Det är väldigt få fighters som kan stoltsera med samma bedrift och trotts så många år i sporten är han fortfarande bland Europas absoluta MMA-elit. Det har han bl.a. visat genom respektingivande 9 vinster av de 10 senaste matcherna.

Utmanaren Foss föddes i Norge men växte upp i Falköping, Sverige och flyttade sedan tillbaka till Norge där han är bosatt idag. Han har länge tränat med några av Nordens absoluta MMA-elit som bl.a. UFC-fightern Jack Hermansson. Sedan proffsdebuten 2012 har han mött riktigt bra fighters men är extra nöjd med vinsten över svenska Zebaztian Kadestam. Nu är han siktet inställt på den efterlängtade titelmatchen i Superior Challenge.

– Håkon har länge varit intresserad av att möta David i en titelmatch och vi har pratat om det ett par gånger de senaste åren så det är bra att den äntligen blir av. Det är stilmässigt en spännande matchning som kommer bli riktigt underhållande och extra nervkittlande eftersom titeln står på spel, säger Babak Ashti, grundare av Superior Challenge.

Superior Challenge 21 går av stapeln den 28:e november och kommer att sändas live på Viaplay och TV10.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer