Nyhet

Nytt koncept, nytt datum och ny plats för Superior Challenge 21

Superior Challenge är tillbaka och den här gången på ett nytt och extraordinärt sätt. Organisationen dedicerar denna gala till sina fans som stöttat Superior under alla år och producerar evenemanget trots pandemi och rådande restriktioner för TV-publiken på Viaplay och TV10.

Superior Challenge 21 som var planerad att gå av stapeln på Cirkus arena den 23:e maj ställdes in p.g.a. dåvarande förbudet att arrangera offentliga tillställningar med anledning av rådande pandemi. Superior Challenge 21 kommer nu istället att arrangeras den 28:e november på Stockholmsmässan i en gigantisk lokal på 30,000 kvm. Det enda som kommer att finnas i den enorma lokalen är Superiors MMA-bur.

Med denna gala kommer Superior att fokusera på sina tittare på Viaplay och TV10. Därför har organisationen tagit fram ett unikt format med inspiration från traditionella kampsportsfilmer, genom bl.a. valet av lokal, för att ge tittarna hemma i TV-sofforna någonting helt nytt.

Galan kommer inte att ha någon publik i traditionell form utan endast några få mycket exklusiva VIP-platser. Redan nu är flertalet matcher klara och de kommer att offentliggöras inom kort. Stormatchen mellan Adam Westlund och Tobias Harila som offentliggjordes redan i våras sätter prägeln på det kommande spektakulära matchkortet.

– Det är riktigt kul att vara tillbaka! Coronasituation har drabbat hela världen hårt så vi vill göra någonting kul för våra fans. Vi har länge funderat på hur vi ska göra det bästa av rådande läge och kommit fram till att vi ska producera en gala bara för våra fans hemma i TV-sofforna. Detta för att visa vår uppskattning för att de har stöttat Superior under så många år, och vi gör det för att underhålla våra fans trotts alla svårigheter som det innebär med att producera MMA-gala under rådande pandemi. I och med att vi inte kan ha något större publikantal behöver vi inte arrangera evenemanget i traditionell arena. Därför har vi varit kreativa och tagit fram ett helt nytt format. Jag själv är ett stort fan av traditionella kampsportsfilmer från 70- t.o.m. 90-talet och det är exakt den känslan som vi vill återge i vår nästa produktion. Det kommer bli någonting helt nytt för TV-tittarna så missa inte live-sändningen av Superior Challenge 21 på Viaplay den 28:e november, säger Babak Ashti, grundaren av Superior Challenge.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer