Nyhet

Joakim Hägg går titelmatch i Muay Thai Grand Prix 31

Den 24 november går den 31-årige svenske thaiboxaren Joakim Hägg titelmatch i Muay Thai Grand Prix 31 på Bataclan, Paris. Fighter Magazine fick byta några ord med Joakim för att få reda på lite mer om hans bakgrund och team, samt om hans kommande motståndare – den regerande världsmästaren och franska mästaren, Mikael Benatar.

Kan du berätta lite om den kampsportsbakgrund?
– Jag började med kampsport sedan 2007. Min tävlingsdebut i thaiboxning gjorde jag 2012. Innan jag gick över till thaiboxning var det MMA jag sysslade med främst. Jag tävlade även i submission wrestling och BJJ.

Hur ser det ut med titlar och fightrecord?
– Jag är inte helt säker på mitt record, men det senaste jag såg var 23-14-0 och jag tror att det stämmer på ett ungefär… Jag har gått ett 40-tal matcher, men har inte lyckats ta några större titlar ännu… Jag har ett SM-silver från 2017 och en WTKA-titel jag vann på en gala i Rimini 2018. Jag fightades även om Lion fights-världsmästartitel mot Regian Eersel i november 2018, en match som jag tyvärr förlorade.

Hur kom det sig att du började träna på just Göteborg Muay Thai – Lejonkulan?
– Anledningen till att jag började på just lejonkulan var för att jag köpte privatlektioner av en kille som fightades för dem, och jag tänkte att genom att börja träna med en bra tävlingsgrupp så borde min stående fighting utvecklas betydligt mer. På den här tiden var fortfarande min tanke att det var MMA jag skulle hålla på med. Efter ett tag så testade jag att gå en thaiboxningsmatch, och sen var jag fast. Jag har tränat på många olika gym och klubbar i flera olika delar av världen och jag skulle påstå att atmosfären vi har på lejonkulan är unik. Vi är verkligen som ett lag och klubben är som ett andra hem för alla, oavsett vilken grupp man tränar i. Ödmjukhet är ledordet och träningen är hård, men i en skön miljö och sinnesstämning. Vi är ett litet gym med knappt 80 medlemmar fördelat på fyra grupper. Trots detta har vi ett 10-tal proffsfighters, samt fighters både i thai- och kickboxningslandslagen. Det är ett väldigt fint kvitto på att huvudtränare Johan Risberg, Yassir Morabet med flera gör något väldigt bra!

– Och nu ska du gå en titelmatch igen! Kan du berätta lite om galan?
– Väldigt kul att få möjlighet att fightas om ännu en världsmästartitel i en stor prestigefylld organisation. Om själva galan vet jag inte så mycket, mer än att den äger rum på Bataclan i Paris. Jag har inte kollat på övriga fightcardet då jag ändå kommer att ha fullt upp med min egen match. Det här är en stor möjlighet som jag är väldigt tacksam för att ha fått. För det vill jag tacka Al Rodriguez på Ironshin Promotions.

Vad vet du om din motståndare, Mikael Benatar?
– Benatar är regerande världsmästare – och fransk mästare. Han är lång och konditionsstark och ser ut att ha mycket kraft i sina tekniker och verkar tycka om att gå framåt. Men där är vi ganska lika – jag är också konditionsstark och tycker också om att driva på framåt.

Hur ser du att matchen går?
– Jag ser framför mig att jag kommer att kunna plocka poäng genom sparkar på armarna och jag ser mig trycka Benatar bakåt med mycket knän och armbågar. Jag tror att jag är starkare i clinchen och där kommer jag att trötta ut honom och förhoppningsvis lyckas få ett avslut.

Stort tack och lycka till!
– Tackar!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer