Nyhet

Superior Challenge 20: Titelmatch i tungvikt

Nick Barnø, tungviktaren som är rankad nr 1 i Norden, utmanar den regerande tungviktsmästare Fernando Rodrigues Jr, om den prestigefyllda titeln. Missa inte Superior Challenge 20 på Kampsportsfestivalen den 7 december.

Superior Challenges tungviktsmästare Fernando Rodrigues Jr. (Pro MMA record 12-6-0) vann bältet efter en vinst över James McSweeney på Superior Challenge 17. Nu ett år senare är det dags för hans första titelförsvar och han utmanas av ingen mindre än Nordens främsta tungviktaren, dansken Nick Barnø (Pro MMA-record 8-2-0). Brasilianaren kommer hit hela vägen från Sao Paulo för att försvara sitt bälte mot den lokala nordiska vikingen från Köpenhamn.

Officiell matchvikt är Tungvikt -120,2 kg.

– Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda MMA-fans en högintressant och kvalitativ tungviktsmatch på den här nivån. Den lokala hjälten utmanar mästaren i en episk kamp mellan två jättar, säger Babak Ashti, grundare Superior Group International.

Superior Challenge är det senaste tillskottet till Fitnessfestivalen, Norra Europas största fitness- träning- och hälsomässa, med syfte att erbjuda besökare en helhetsupplevelse som börjar med besök på Fitnessfestivalen och Kampsportsfestivalen under dagen, och avslutas med Norra Europas största MMA- och kampsportsgala, Superior Challenge 20. Galan går av stapeln den 7:e december 2019 kl. 19:00 i Victoriahallen, Stockholmsmässan.  Invägningar och Staredown äger rum på stora exposcenen i A-hallen under Fitnessfestivalen dagen innan, d.v.s. fredagen den 6:e december kl. 17:00.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer