Nyhet

Bellator-veteranen återvänder till Superior Challenge

Sveriges första kvinnliga Bellator-fighter, Malin Hermansson, 2–1 i professionell MMA record, är tillbaka i Superior Challenge i en riktigt spännande matchning mot Karoline Martins från Rio De Janeiro. Du ser dem kollidera på Superior Challenge 20 – Fitnessfestivalen den 7:e december.

Malin Hermansson kan stoltsera med meriter som svensk mästarinna i amatör-MMA, tvåfaldig bronsmedaljör i NM i boxning och silvermedaljör i Golden Girl Boxing Championship. Hon ska möta brasilianskan Karoline Martins, 7–3 i professionell MMA record och 16–1 i Muay Thai record. Malin gjorde sin proffsdebut i MMA på Superior Challenge 16 för två år sedan vilket blev en av organisationens bästa dam-matcher hittills. Kort därefter blev hon signad av Bellator, en av världens absolut största MMA-organisationer och inför den här matchen hon har fått dispens av Bellator att tävla på Superior Challenge 20. En vinst över brasilianskan kommer ge svensken en rejäl skjuts i karriären och bygga självförtroende inför kommande Bellator-matcher.

Matchen kommer att gå i Flugvikt -56,7 kg.

– Malin vill möta tuffa och erfarna fighters vilket är helt rätt, det är på den här nivån hon ska matcha. Malins stående game är fenomenal och jag tror hon kan slå ut de flest i närliggande viktklasser om de är dumma nog att byta slag mot henne. Hennes motståndare Karoline är ung och hungrig men trotts det väldigt erfaren fighter med en gedigen stående kampsportsbakgrund. Oavsett om matchen hålls stående eller på marken så kommer det garanterat bli ett väldigt spännande och nervkittlande möte, säger Babak Ashti, grundare Superior Group International.

Superior Challenge är det senaste tillskottet till Fitnessfestivalen, Norra Europas största fitness- träning- och hälsomässa, med syfte att erbjuda besökare en helhetsupplevelse som börjar med besök på Fitnessfestivalen och Kampsportsfestivalen under dagen, och avslutas med Norra Europas största MMA- och kampsportsgala, Superior Challenge 20. Galan går av stapeln den 7:e december 2019 kl. 19:00 i Victoriahallen, Stockholmsmässan.  Invägningar och Staredown äger rum på stora exposcenen i A-hallen under Fitnessfestivalen dagen innan, d.v.s. fredagen den 6:e december kl. 17:00.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer