Nyhet

Ben Askrens snabba comeback efter superknocken – är han sportens bästa grappler?

Efter att ha lutat sig in i ett flygande knä och blivit knockad på under 5 sekunder – den snabbaste knockouten i UFC:s historia – var det många som antog att Ben Askren skulle lägga karriären på hyllan. Fast nu verkar det som att så inte blir fallet. Häromdagen blev det nämligen officiellt att Ben Askren kommer möta Demian Maia i Singapore i oktober med målet att se vem som är sportens bästa grappler.

När Ben ”Funky” Askren (19-1-0) först kom till UFC ansågs han vara lite av ett underbarn; en obesegrad welterviktare och nykomling med stor karisma och ännu större självförtroende. Men snart skulle hans kunskaper sättas på prov och när han knockades på under 5 sekunder av Jorge Masvidal för ett par veckor sedan, var det många som misstänkte att hans tid i UFC var över. Faktum är att få fighters kan återhämta sitt självförtroende efter världens kortaste UFC-match.

Med det sagt är Askren inte vem som helst och mindre än två månader efter mardröms-fighten är nästa match redan spikad. Denna gång tar sig Askren an Demian Maia (27-9-0) vid UFC-galan i Singapore i slutet på oktober. Målet med matchen är att avgöra vem som är viktklassens bästa grappler.

Maia har nämligen svart bälte i BJJ och det råder inget tvivel om att han är en av de bästa BJJ-utövare som sporten någonsin sett, vilket kanske inte är en överraskning från någon som tränat under legendaren Fabio Gurgel. Som om inte det var nog har Maia omfattande erfarenhet från sporten och har bland annat utmanat titeln i två olika viktklasser, utan att lyckas.

Ben Askren å andra sidan är en av USA:s främsta brottare och förutom en lång rad titlar, en obesegrad karriär inom college brottning och flertalet prestigefyllda vinster, har han bland annat representerat landet under OS i Peking.

Askren och Maia kommer som sagt mötas i den 26 oktober i Singapore under en av årets mest eftertraktade UFC-galor. Med det sagt har nyheten än så länge bara bekräftats av Askren själv som skrev ett inlägg på sociala medier där han påstod att matchen är officiell. I dagsläget har Maia inte svarat på inlägget och UFC har inte bekräftat det då ingen av fighterna är bekräftade inför galan i Singapore.

Däremot har Askren ingen anledning att ljuga om det och tills vi får ett officiellt meddelande från UFC kan vi anta att matchen blir av. Naturligtvis innebär det stora bettingmöjligheter och det faktum att Askren nyss blev knockad kommer ta spänningen till en ny nivå. Fighten förutspås dessutom att bli mycket jämn och kollar vi på tidigare resultat är det tydligt att de båda har liknande förutsättningar. 

Om du planerar att satsa pengar på denna match eller andra UFC-events, är det viktigt att du endast använder en bettingsida du kan lita på. Antalet bettingsajter växer nämligen så det knakar men få av dem lyckas hålla måttet. Enligt oss är det bästa sättet att jämföra sajter som Fastbet, då vi alla vet att fastbet är seriösa. Givetvis kan du även besöka en jämförelsesajt för spelbolag, men ibland kan det vara skönt att hitta en sajt på egen hand och därefter bara kontrollera vad andra tycker, inte vice versa.

Hursomhelst räknar vi med att fighten mellan Askren och Maia blir en av höstens största event och oavsett om du planerar att satsa pengar på resultatet eller inte så har du en legendarisk fight att se fram emot.

Slutligen kommer vi se hur denna situation utvecklas och så fort UFC bekräftar matcherna för galan den 26 oktober, kommer du kunna läsa om det här.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer