Artikel

Kulebin: Världsmästare i kickboxning och Forex-ambassadör

Den tyskfödde belgaren Andrei Kulebin är en viktig person för många som ägnar sig åt kickboxning. Fullkontaktskampsporten är tuff och Kulebin var länge en av sportens största hårdingar. Han har vunnit massvis med titlar och uppnått stora mål med karriären. Låt oss titta närmare på denna fantastiska sportprofil vi bara måste beundra.

Andrei Kulebin började med kickboxning så tidigt som vid 8 års ålder och har sedan dess ägnat sitt liv åt sporten. Redan som amatör vann han ett gäng medaljer, däribland tretton VM-guld och fyra silver. När han senare tog klivet in i proffsvärlden skulle det inte gå sämre. Sju Muay Thai Grand Prix-segrar och ett Europamästerskap är bara ett axplock av hans framgångar som elitperson. Kulebin började sin proffskarriär i bantamviktklassen, för att i trettioårsåldern tävla nästan tio kilo tyngre. Senast 2015 kom Kulebin tvåa i Muay Thai Grand Prix.

Några minnesvärda stunder

Tidigt in på elitkarriären, under år 2006, slogs Kulebin med sju andra fighters om Grand Prix-titeln. Det var en jämn och svettig turnering, som till sist slutade med seger för Kulebin efter att han fick revansch mot Rudolf Durica, som var den första någonsin att besegra honom i en proffsmatch.

År 2009 höll i två väldigt framgångsrika kvällar för Kulebin, som tog Grand Prix-titeln i lättvikt från den dåvarande regerande mästaren Mosab Amrani och senare försvarade den i en match mot Michael Dicks. Ja, Kulebin har vunnit många minnesvärda matcher, men hans finaste utmärkelse kom nog så tidigt som år 2007. Då blev han nämligen Belgiens första atlet att bli tilldelad utmärkelsen ”Honored Master of Sport” av landets president.

Ambassadör för Forex

Många anser att företaget är en av de ledande av valutahandel med robotar. Företaget tillåter traders att handla med robotar som skapas utan programmeringskunskaper. Recensionen av Robo Markets beskriver bolaget mer djupgående.

Kulebins roll är att vara Robo Markets ansikte utåt. Båda tycks studera sina opponenter och ritar upp en plan för hur man ska hantera situationen. Läs recensionen av Robo Markets för att lära dig mer om likheterna mellan Kulebin och bolaget.

Andrei Kulebin är idag 35 år gammal och närmar sig slutet av sin karriär, men än så länge lever han i högsta grad. Det återstår att se ifall han har fler fina matcher kvar i sig, men det skulle nog inte förvåna någon.

Om Andrei Kulebin:

Från: Neustrelitz, Tyskland Längd: 1.74 m Vikt: 67 kg
Division: Weltervikt, Lättvikt, Fjädervikt, Flugvikt och Bantamvikt
Kampsort: Muay Thai Stance: Ortodox Team: Gym ”Kick Fighter”
Tränare: Evgeni Dobrotvorski
Resultat, Kickboxning: Totalt: 98 Vinster: 73 Förluster: 24 Vinst på knockout: 7 Oavgjorda matcher: 1
Resultat, Amatörmatcher: Totalt: 140 Vinster: 130 Förluster: 10

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer