Nyhet

Karl Albrektsson och Camila Rivarola skriver på avtal med Bellator

Karl Albrektsson har tecknat ett avtal med Bellator och han är redo att slå alla för att bli krönt lätt tungviktskung. Den 25-åriga svenska MMA-stjärnan går därmed vidare i sin fightingkarriär efter att ha slagits för Rizin hemma i Sverige. Även vår svenska fighter Camila Rivarola är klar för Bellator.

2013 började Bellator och ”King” Karl Albrektsson (9-2-0) sina diskussioner kring ett kontrakt, men vid det tillfället tackade Karl nej då han kände att han ville få mer erfarenhet. Nu, sex år senare, är den 25-årige Albrektsson en helt annan fighter, och han anser att det var rätt beslut att inte kliva ombord på Bellator förrän nu, eftersom han nu har den förvärda erfarnhet som krävs för att ta sig till eliten. Enligt Albrektsson är det ett måste, annars gör man bara ett kort besök medan hans mål är att nå den absoluta toppen – och bältet.

Albrektsson tränar på det anrika Pancrase Gym (där bland andra ONEs-welterviktsmästare Zebastian Kadestam och Superior Challenges mellanvikts-mästare, Nico Musoke, även tränar) och fick sitt smeknamn ”Kungen” att vi har haft inte mindre än 16 kungar i svensk historia som har hetat Karl. Åskådare började skrika ”Kung, kung, kung” på en av Albrektssons matcher och sedan dess har smeknamnet stannat.

Karl Albrektsson anser att hans samarbete med Bellator är en stor möjlighet för honom eftersom det visar att även fighters utanför UFC kan tävla på samma nivå. Bellator är som känt en av de största organisationerna i MMA-världen och en direkt konkurrent till organisationen UFC.

I vanlig ordning varnar Albrektsson alla som står i vägen för honom och han låter sina potentiella motståndare veta att han ser fram emot att trötta ut dem, pressa dem och mala ner dem för att så småningom göra slut på dem. Albrektsson låter även hälsa att hans kampstil att han kommer att gå in med full kraft för att vinna bältet.

Albrektsson kan säkerligen axla manteln efter Alexander Gustafsson, men han är fast besluten att inte leva i någon annans skugga, utan han vill skapa sitt eget namn. Debuten kan ske på hemmaplan i Sverige senare i år. Bellator har tidigare nämnt att de kan anordna en gala i Sverige under 2019, men när det kommer att ske har ännu inte bestämts. Missa inte att satsa på Albrektsson så fort datumen har släppts.

Albrektsson tävlar i 93-kilosklassen och han kommer in i Bellator med tre raka segrar. Han imponerade med två knockoutvinster i Superior Challenge, Nordens ledande MMA-organisation. Senast besegrade han legendariska Christiano Frohlich via enhälligt domslut efter en tuff match i topporganisationen Rizin.

Camila Rivarola (2-1-1) som även hon nu har kontrakt med Bellator går sin första match i organisationen i Dublin den 27:e september mot hemmafightern Danni Neilan.

– Jag tränar för fullt just nu och att jag är så glad att allt hårt arbete som jag lagt ner lönar sig, säger Camila Rivarola till budokampsport.se

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer