Nyhet

Magnus Andersson möter flerfaldig världsmästare från Thailand

I dagarna blev det äntligen klart huvudmatchen för Lion Fight 59 blir ett reutmöte mellan Magnus ”Crazy Viking” Andersson och Petchsanguan Sor. Thanasit från Thailand. Du ser fighten den 31 augusti på Kooperativet Arena i Göteborg.

Deras första match som började i Petchsanguan Sor. Thanasits favör då han i första ronden sänkte Magnus Andersson för räkning. Andersson lyckades dock återhämta sig och vända matchen när han i sin tur sänkte Petchsanguan med flertalet low kicks. Thailändaren var oförmögen att fortsätta matchen och förlorade således på TKO. Det skulle senare visa sig att hans knä gått ur led. Sedan dess har båda herrarna velat ha en returmatch.

Vi skulle ha mötts igen på MX tidigare i år men av någon anledning blev matchen inte av men nu är det spikat. Det kommer att bli ett krig utan dess like, det kan jag lova er, säger Andersson.

Magnus Andersson befinner sig just nu på Revolution Gym i Phuket (föredetta Sitsongpeenong Phuket) och förbereder sig inför titelmatchen. Vinner Andersson matchen kan han titulera sig Lion Fight World Super Welterweight Champion och blir således också första svensk att inneha en titel i organisationen. Andersson har tidigare samlat på sig meriter som SM-guld, EM- och VM-medaljer. Dessutom är Andersson, precis som sin motståndare, MX Muay Xtreme Champion men i -70kg.

Petchsanguan Sor. Thanasit blir dock ingen lätt match. Thailändaren har minst sagt ett imponerande record, 125W-0D-5L. Petchsanguan är känd för sin tekniska och aggressiva stil och att det finns revanschlust är inget att ta miste på då han tackade ja till returmatchen mot Andersson utan att blinka. Bland Petchsanguans övriga titlar återfinns sagt titlen i MX Muay Xtreme, dock i -67kg, den prestigefyllda titeln WPMF World Champion, samt titlar för de två största kinesiska organisationerna WLF och Kunlun Fight. Totalt har Petchsanguan åtta olika VM-titlar och är nu efter att skaffa sig en nionde.


Lion Fight 59 går av stapeln den 31/8 på Kooperativet Arena i Göteborg. Det utlovas totalt nio proffsmatcher i thaiboxning varav två VM-titelmatcher. Sedan tidigare bekräftade matcher och deltagare är följande:

Huvudkortet

Titelmatch: Magnus Andersson (Sverige) vs Petchsanguan Sor. Thanasit (Thailand)

Amy Pirnie (Skottland) vs Lommanee W. Santai (Thailand) – titelmatch

Mathias Jonsson (Sverige) vs TBA

Nicholas Bryant (Sverige) vs TBA

Underkortet

Joakim Hägg (Sverige) vs Andreas Iversen (Norge)

Wittaya ”Fluk” Thawinprai (Thailand) vs Richie Addo (Danmark)

Otman Boujrad (Sverige) vs Jonathsn Larsson (Sverige)

Kenny Hong (Sverige) vs Nico Carillo (Skottland)

Tove Brodin (Sverige) vs Uma Galli (Sverige)

Biljetter till galan finns att köpa här

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer