ArtikelNyhet

Fightcard och sånt: UFC Fight Night: Gustafsson vs Smith

För sjätte gången kommer UFC och dess världsberömda bur till Stockholm. UFC Fight Night: Gustafsson vs Smith går av stapeln lördagen den 1 juni. Och vi har numera fem svenskar med kortet: Lina Länsberg, Bea Malecki, Daniel Teymur, Rostem Akman och Alexander Gustafsson!!! Tyvärr var Ilir Latifi tvungen att dra sig ur på grund av en ryggskada.

Lyssna här på avsnitt 50 av Fighterpodden då vi pratar med tre av den kommande galans svenska UFC-fighters: Bea Malecki, Rostem Akman och Daniel Teymur, samt med MMA-domaren Kevin Sataki.


Redan den 13 mars berättade vi att den svenske superstjärnan Alexander Gustafsson (18-5) skulle möta mot fjärderankade amerikanen Anthony Smith (31-14) på galans main event i Ericsson Globe. Precis som Gustafsson kommer Anthony Smith från en förlust mot bältesinnehavaren i lätt tungvikt Jon Jones. Gustafsson vet vad som står på spel i Globen och till Viasat förklarar han sin syn på Smith:

– Han är en väldigt tuff kille. En fajter. Han har ett lejonhjärta Han tar stryk. Det såg man mot Jon Jones. Men jag ser inte att han kan hota mig i något område.

Schweizaren Volkan Oezdemir (15-4) och svenske Ilir Latifi (14-6) ställs mot varandra i oktagonen. Özdemir kommer till Stockholm med en tung förlust mot Dominick Reyes på UFC Fight Night: Till vs Masvidal i ryggen. Latifi är revanschlysten efter att ha förlorat en rafflande tillställning mot Corey Anderson under UFC 232. Ilir har 7-4 i record inom UFC och har 2-1 i facit under sina senast tre matcher. Uppdatering: tyvärr så måste Latifi tvingas dra sig ur på grund av en ryggskada.
Svenske Daniel Teymur (6-3) inledde sin UFC-karriär med tre raka förluster och ges nu ytterligare en chans mot den obesegrade UFC-debutanten Sungbin Jo (9-0-0). Daniel och hans yngre bror David Teymur började träna Muay Thai som tonåringar. Teymurbröderna följde sin äldre bror, Gabriel Teymur, som tävlade i kickboxing och boxning. Daniel tävlade i Muay Thai och kickboxing (27-4) innan han klev över till MMA – och han tog SM-guld tre gånger i Muay Thai och en gång i kickboxin, samt var nordisk mästare i Muay Thai.

Efter att ha haft finfina meriter med sig från amatördelen, med flertalet mästerskapsmedaljer, har Rostem Akman fortsatt på inslagen vinnarväg även som proffs. Han har radat upp sex raka segrar och får nu alltså chansen i UFC i Globen på lördag.
– Det känns overkligt, men samtidigt naturligt. Jag känner att jag hör hemma på den här nivån och jag längtar till att få bevisa det också. Det är min största utmaning i karriären hittills, men det är otroligt kul att få den här möjligheten, säger Akman till budokampsport.se.
Akman ställs mot ryssen Sergey Khandozhko.
– Han är tuff men jag är inte det minsta rädd inför matchen. Alla på den här nivån håller hög kvalitet och jag tror på min fighting. Jag tror att jag kan sätta press på honom och visa att jag verkligen hör hemma i UFC. Det ska bli väldigt roligt att gå den här matchen.

13:e rankade svenskan Lina Länsberg (8-3) ska ta sig an 11-rankade amerikanskan Tonya Evinger (19-7) på UFC Fight Night Stockholm i bantamvikt. Länsberg gick sin förra match på UFC 229, där hon tog sig an Yana Kunitskaya och förlorade via decision. Länsberg har nu ett record på 8 vinster och 4 förluster. Evinger mötte senast Ladd under UFC 229, där hon förlorade via TKO i första ronden. Hon har nu ett record på 19 vinster och 7 förluster.
Dessutom väntar en bantamviktsfight mellan brasilianskan Eduarda Santanna (3-0) och Sveriges egna Bea Malecki (2-0). Malecki, som är obesegrad i MMA, har en gedigen thaiboxningsbakgrund med både EM- och VM-guld i thaiboxning samt The Ultimate Fighter 28 och möter UFC-debutanten Santanna.

HUVUDKORT (Startar kl. 19:00 och sänds på Viaplay Fighting)

 • Lätt-tungvikt: Alexander Gustafsson vs. Anthony Smith
 • Lätt-tungvikt: Volkan Oezdemir vs. Ilir Latifi
 • Lätt-tungvikt: Jimi Manuwa vs. Aleksandar Rakić(1.38)
 • Fjädervikt: Makwan Amirkhani vs. Chris Fishgold
 • Lättvikt: Damir Hadžović vs. Christos Giagos
 • Fjädervikt: Daniel Teymur vs. Sung Bin Jo

UNDERKORT (Startar kl. 16:00 och sänds på Viaplay Fighting)

 • Weltervikt: Rostem Akman vs. Sergey Khandozhko
 • Bantamvikt: Tonya Evinger vs. Lina Länsberg
 • Lättvikt: Stevie Ray vs. Leonardo Santos
 • Lättvikt: Nick Hein vs. Frank Camacho
 • Fjädervikt: Bea Malecki vs. Eduarda Santana
 • Lätt-tungvikt: Darko Stošić vs. Devin Clark
 • Lättvikt: Joel Alvarez vs. Danilo Belluardo
Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer