Nyhet

UFC kommer till Sverige den 1 juni!

Nu är det klart. Den 1 juni smäller det i Ericsson Globe då världens främsta MMA-organisation UFC kommer tillbaka till Sverige och Stockholm. Det här är sjätte gången som UFC kommer på besök till Sverige. Och det är ett kvitto på att landets skickliga utövare och stora mängd fans verkligen satt Sverige på fightingens världskarta.

Nästan på dagen två år efter att UFC (Ultimate Fighting Championship) senast gästade Sverige är det dags igen.
Då kröntes en fantastisk kväll i Globen med att Alexander ”Mauler” Gustafsson svarade för sin karriärs kanske bästa insats genom att slå ut Glover Teixeira. Den svenske stjärnan firade sin bejublade seger med att fria till sin flickvän Moa i oktogonen.
Den 1 juni är det dags för nya klassiska ögonblick, då UFC arrangerar sin sjätte gala i Sverige. Ännu är det inte klart vilka fighters som kommer att återfinnas på matchkortet i Stockholm.
– Vi är verkligen glada över att återvända till Sverige. Våra svenska fans är fantastiska och har alltid kommit i tusental för att stötta sina lokala hjältar. Det finns ett sådant djup och en styrka i den svenska talangpoolen att vi är säkra på att kunna presentera en show som ingen vill missa i juni, säger David Shaw, UFC:s Senior Vice President, International and Content.
Förutom Alexander Gustafsson har även David Teymur, Ilir Latifi och Jack Hermansson haft stora framgångar i UFC, och återväxten bakom dem är god. Intresset för MMA (mixed martial arts) i Sverige växer stadigt.
Biljetter till UFC Stockholm släpps till allmän försäljning den 5 april. Men UFC rekommenderar fans att anmäla sitt intresse tidigt via ufc.com/Stockholm för att säkra sina biljetter i förväg.
Galan i Globen direktsänds på Viaplay.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer