Yigit tillbaka efter skadan: ”Bland det värsta jag sett”

Anthony Yigit är tillbaka i ringen. Knappt fyra månader efter sskadan i VM-förlusten, gör svenske boxaren comeback.
– Det klart det var tungt, men det är boxning och jag vet att jag kommer bli världsmästare. Det var bara inte min tid ännu, säger Yigit inför lördagens match i tyska Koblenz.

Anthony Yigits kropp har läkt ihop efter den brutala VM-matchen i oktober mot vitryssen Ivan Baranchyk, då domaren stoppade matchen i sjunde ronden på grund av ett horribelt svullet öga som antog storleken av en apelsin.
– Men mitt öga var faktiskt det minst otäcka. Mitt ögonbryn sprack och dessutom bröt jag käken i fjärde ronden. Och efter matchen svullnade även mitt öra upp så det fick tömmas på blod.
Men det var ögat som uppmärksammades, långt utanför boxningskretsarna.
– Jag blev känd runt världen, NY Times, Washington Post alla skrev om mitt öga. Så folk känner nog inte igen mig nu utan svullnaden, skrattar Yigit.
Klara Svensson var på plats i New Orleans för att stötta sin svenska kollega och har starka minnesbilder från ringside.
– Det är absolut en av de värsta skador jag sett i en ring. Men om han inte blivit skadad så tror jag faktiskt att Anthony hade kunnat köra slut på Baranchyk i de senare ronderna med sin fantastiska kondition, för den människan blir inte trött. Han tränar hårdast av alla svenska boxare.

Tillsammans med Claes Andersson ska Klara Svensson kommentera Yigits comebackmatch för Viaplays tittare.
– Av egen erfarenhet vet jag att man kan lära sig oerhört mycket av en förlust, och känner jag Anthony rätt så kommer han vara mer taggad än någonsin.

Drömmer om ny VM-match
För motståndet svarar tämligen okände italienaren Mohamed Khalladi, vars professionella meriter (10 segrar, 7 förluster, 1 oavgjord) inte skrämmer nämnvärt.
– Men ibland måste man titta lite längre än siffrorna, och istället se vilka han har mött. Jag frågade en gemensam motståndare (finländaren Jarkko Putkonen), och han sa ”Anthony, underskatta inte honom. Han kommer för att vinna”. Så jag är redo.
Yigit (med matchlistan 21-1-1) drömmer om en ny VM-chans i lätt weltervikt redan under 2019, men då  har han inte råd med en förlust i Koblenz.
– Det vore riktigt illa för nu står allt på spel. Men kan jag inte slå Khalladi så är jag inte värd att boxas en VM-match.

Sändningstider
Lördag 16 februari 20.15, Viaplay: Anthony Yigit vs Mohamed Khalladi, boxning
Kommentatorer: Claes Andersson och Klara Svensson.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer