Nyhet

Bellator 214: Fedor vs Bader

Den 26 januari går mötet mellan Fedor Emelianenko, den största tungviktaren genom tiderna, och nuvarande mästaren i lätt tungvikt Ryan Bader i Bellators nervkittlande tungviktsfinal.

Den ryska MMA-fightern Fedor Emelianenko (38-5, 1 NC) har under tungviktsturneringen i Bellator slagit ut både Chael Sonnen och Frank Mir – via knockout i första ronden. Fedor, även känd som ”The Goat” (Greatest Of All Time), är tidigare mästare i tungvikt i den japanska organisationen PRIDE FC, samt gick segrande ur PRIDEs världsmästerskap i tungvikt 2004. Han har en imponerande karriär bakom sig med vinster mot bland andra Antonio Rodrigo ”Minotauro” Nogueira, Mirko Cro Cop, Mark Hunt, Mark Coleman och Andrei Arlovski. Fedor vunnit sju av sina åtta senaste matcher, där den enda förlusten kom mot Matt Mitrione under Bellator NYC i juni 2017.

Fedor är nu en match ifrån att ta hem Bellator-guldet, men Ryan ”Darth” Bader (26-5) kommer stå för hårt motstånd. Den amerikanska brottaren från Reno har hunnit vinna titeln lätt tungvikt och dominerade senast i semifinalen mot Mitrione, som Fedor alltså tidigare förlorat mot. 2008 vann Bader säsong åtta av The Ultimate Fighter, och han har vunnit över namn som Rampage Jackson, den före detta titelhållaren i lätt tungvikt i UFC, Rashad Evans, Phil Davis, Rafael ”Feijao” Cavalcante och Linton Vassell.

– Deltagarmässigt har detta varit den häftigaste MMA-turneringen i modern tid. Tippar jag med hjärtat är det svårt att gå emot Fedor som har legend-status inom sporten; men ska jag vara mer analytisk säger jag att Bader kommer att plocka hem vinsten med explosiv brottning och tunga händer. Han har sett riktigt bra ut genom turneringen och verkar nått en ny ”peak” i sin karriär, medan Fedor som har åldern emot sig tyvärr inte levt upp till nivån i sina tidigare matcher, säger Oliver Enkamp, MMA-fighter och MMA-ambassadör för Paramount Network.

Bellator MMA visas exklusivt på Paramount Network (finns tillgänglig hos utvalda operatörer). Vem kommer stå segrande och få ta hem tungviktsguldet? Missa inte den spännande finalen som visas den 27 januari på Paramount Network kl. 22.00.

MATCHKORT

  • Tungvikt: Fedor Emelianenko vs. Ryan Bader
  • Fjädervikt: Aaron Pico vs. Henry Corrales
  • Tungvikt: Jake Hager vs. J.W. Kiser
  • Bantamvikt: Juan Archuleta vs. Ricky Bandejas

 

UNDERKORT

  • Lättvikt: Mike Segura vs. Richard Leroy
  • Fjädervikt Jay Jay Wilson vs. Tyler Beneke
  • Weltervikt: Jesse Merritt vs. Thor Skancke
  • Lättvikt: Jorge Juarez vs. David Pacheco
  • Tungvikt: Sean Johnson vs. Art Rivas
  • Flugvikt: Desmond Torres vs. Steve Ramirez

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer