ArtikelNyhet

Superior Challenge 18: Två UFC-veteraner gör upp om welterviktstiteln

Marcin Bandel utmanar Superior Challenges regerande welterviktsmästare David Bielkheden om bältet på Superior Challenge 18 – Fitnessfestivalen den 1:a december.

David Bielkheden är en av Sveriges mest meriterade MMA-fighters och har tävlat som proffs i sjutton år över hela världen. Han var den förta svensken som tävlade i den japanska organisationen Pride FC och senare den andra svensken i UFC. David är svensk MMA-pionjärer med trettiosju proffsmatcher bakom sig, och han blev Superior Challenges welterviktsmästare den 8:e oktober 2016 efter att ha besegrat UFC-veteranen Luis Ramos. Av hans åtta senaste matcher har samtliga varit vinster varav de tre senaste var titelmatcher. Det här blir hans fjärde titelmatch i organisationen.

Utmanaren Marcin Bandel är även han UFC-veteran. Han har slagit Rickson och Royce Gracies rekord i flest antal avslutade matcher i rad via submission, totalt tolv vinster. Han har även slagit Royce Gracies rekord på flest antal avslutade matcher via submission i första ronden, totalt sexton vinster. ”Bomba” som han även kallas har hunnit med totalt tjugofyra professionella MMA-matcher under sina nio år som proffs.

Matchen är en titelmatch i weltervikt -77,1 kg. 

– Håll i hatten säger jag bara. Två av Europas främsta MMA-grapplers som gör upp om bältet, och jag tror att det här kan bli Superior Challenges bästa grappling-match någonsin. Matchen är enormt laddad med mycket prestige eftersom ingen av de kommer vilja bli submittad. En titelmatch med hög underhållningsnivå, säger Babak Ashti, grundare av Superior Group International.

För mer info vänligen besök superiorchallenge.com

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer