Nyhet

Elin Öberg vann MMA-duellen – nu väntar proffslivet

I helgen arrangerades för första gången AK Fighting Championship 1 på Conventum i Örebro. Eventet bjöd på en fullsatt arena och ett välkomponerat matchkort.

Den tredje matchen på huvudkortet var kvällens enda tjejmatch, den mellan Elin Öberg och Mille Eriksson. Elin som tidigare varit aktiv både inom wushu samt thai- och kickboxning gjorde denna kväll sin sista match som amatör i MMA. Publiken fick även se den 18-åriga Mille Eriksson gå in i buren, en fighter som tidigare överraskat sina motståndare.

Millie öppnade starkt men Elin jobbade sig snabbt in i matchen som gick tiden ut och efter tre ronder stod Elin som slutgiltig vinnare. Men trots sin vinst är hon inte helt nöjd.

– Jag är jättemissnöjd, jag har varit sjuk hela veckan. Jag mådde bra imorse men ju längre dagen gick kändes det värre så jag var tvungen att safe:a, jag tog jättemånga onödiga smällar, jag lät henne komma in. Det var inte riktigt så jag hade tänkt det, men det var kul, säger Elin Öberg till budokampsport.se

Om sin motståndare har Elin bara gott att säga.

– Hon är jätteduktig, hon kommer gå långt, säger Elin.

I och med denna match lämnar Elin amatörlivet för nya utmaningar i proffsvärlden.

– Nästa gång blir det proffs och då ska jag hålla mig frisk, avslutar Elin.

Text & foto: Annie Bondefelt

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer