ArtikelNyhet

Efter VM-bronset, nu går Mathias Jonsson match igen

I morgon firar tävlingen Westcoast battle i Varberg tio år. Som vi tidigare berättat är det upplagt för publikrekord på galan och ett av dragplåstren är Mathias Jonsson från Tullinge Muay Thai.

Det var som fjortonåring Mathias Jonsson hittade kampsporten och thaiboxning. Efter att ha slutat på hockey ville han ändå hålla på med idrott.

Han kikade på filmen Never back down och tänkte att det där såg roligt ut. Han testade. Och fastnade. Idag är Mathias, nästan exakt på tioårsdagen efter att han börjat med kampsport, en av Sveriges bästa manliga thaiboxare med tre SM-titlar och ett färskt VM-brons från i våras.
– Jag gillade hockeyn med det var inte alltid som lagspelet passade mig fullt ut. Thaiboxning fastnade jag för på en gång och kände att det här var min grej.

I morgon, lördag, går Mathias Jonsson på galan Westcoast battle, som lämpligt också firar tio år som företeelse.
– Det ska bli jättekul. Jag vet att jag möter en polack, men jag har ännu inte kikat så mycket på honom. Jag fokuserar på mitt. Men det är klart att jag kommer scouta honom lite.

Om man sett Jonsson in action vet man att det är högt tempo och hårda tekniker, framför allt i slagen, som väntar.
– Jag är en vinnarskalle och jag har alltid fått höra att jag slår hårt, det klart det är två egenskaper jag försöker dra nytta av i mina matcher. Jag har också ett lugn i matcherna, jag tänker extremt mycket under match. Om jag möter någon som är lite enformig, exempelvis, är jag nog ganska bra på att anpassa mig och utnyttja det.

Vad Jonsson längre fram i karriären skulle vilja landa, det vet han. Men han är ödmjukt inställd till att det är morgondagens match som är i fokus.
– Det är klart man sneglar mot Glory och det hade varit kul att matcha där, men det är inget jag går och tänker på inför matchen på lördag. Det är den som gäller och jag vet att om jag gör en bra match där kommer det så klart dyka upp andra chanser också.

Text och foto: Jonathan Broberg (Budokampsport.se)

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer