Superior Challenge 18: Nico Musoke och flera svenska stjärnor på kortet

Svenske welterviktsstjärnan Nicholas ”Nico” Musoke som ”tillhört” UFC de senaste åren och där upplevt både framgång och motgång (tre vinster och tre förluster) är nu klar för ett co-main event på Superior Challenge 18.

Nicholas ”Nico” Musoke (13-5-1 MMA) påbörjade sin professionella MMA-karriär 2007, och sin första match gick han mot Tomi Hietanen vid Shooto Finland. Nico besegrade Tomi via submission i första ronden och radade efter det upp ytterligare tre segrar i första ronden, innan han 2010 åkte på sin första förlust under Superior Challenge 6. Musoke lyckades snabbt ta sig tillbaka från förlusten och fem vinster, en förlust och en ”no contest” senare var Nico kontrakterad av UFC och har sedan dess gått sex matcher i organisationen. I sin senaste UFC-match mot Bojan Velickovic på UFC Fight Night 109 – Gustafsson vs. Teixeira i Globen visade Botkyrka-sonen att han tillhör den absoluta eliten.

Tyvärr förnyade inte UFC kontraktet och nu är Nico alltså bokad för sin första match efter UFC. Nico har valt att gå upp en viktklass från weltervikt (-77,1 kg) till mellanvikt (83,9 kg) och det här blir hans första match i den nya viktklassen. 

– Det är otroligt roligt att få tillbaka Nico till Superior Challenge. Han tillhör vår absoluta elit och bjuder alltid på underhållande matcher. Han gör helt rätt i att gå upp en viktklass till mellanvikt. Jag tror att den nya vikten kommer passa honom bättre och han kommer vara livsfarlig i den divisionen, säger Babak Ashti, grundare av Superior Group International.

Superior Challenge 18 går under Fitnessfestivalen den 2:a december 2018 och Nicos motstånd är i skrivande stund ännu inte klart. I den delade huvudmatchen på galan ser vi Simon Sköld (8-6), även han ännu utan fastställd motståndare. Karl ”King” Albrektsson (7-2) är med på kortet. I sin senaste match på Superior Challenge 17 dominerade och avslutade Kalle ryssen Dmitry Tebekin i andra ronden. Guram Kutateladze (8-2 MMA), Rostem Akman (3-0), Serdar Altas (2-0) tog fina vinster på Superior Challenge 17 i april och är med på kortet. Även Michel Ersoy (6-4) gör comeback efter sin förlust mot Diego Nunes om fjäderviktsbältet. Biljetter och mer information finns på Superior Challenges websida.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer