Nyhet

Superior Challenge 17: Simon Sköld i Finnkamp – möter hårdingen Jerry Kvarnström

Sveriges kanske mest folkkära fighter, Simon ”The Gentleman” Sköld ställs mot Jerry Kvarnström i en MMA-Finnkamp på Superior Challenge 17 den 19 maj på anrika Cirkus.

Simon Sköld har sex raka vinster och det här blir hans fjortonde match i karriären sedan starten för tio år sedan då han mötte Nicklas Bäckström. ”The Gentleman” uttryckte nyligen i en intervju att han gärna vill möta Bäckström igen, men eftersom Bäckström inte hade möjlighet att delta på denna gala så blir hans motståndare ingen mindre än den meriterade Jerry Kvarnström. Finländaren är i grunden brottare med meriter som finsk guldmedaljör i fristilsbrottning, men har även bakgrund inom Muay Thai. Han har totalt 23 pro-MMA-matcher bakom sig och inledde sin karriär fem år före svensken.

Simon har sex raka vinster och han har avslutat alla sex. Av totalt åtta vinster har endast en match gått till domslut. Den här gången ställs han mot Jerry, en tuff grappler som också avslutat 95% av sina vinster. Simons förra match imponerade på många och nu utmanas han av den erfarne finländaren i en MMA-Finnkamp på anrika Cirkus på Djurgården i Stockholm, säger Babak Ashti, grundare Superior Group International.

Superior Challenge 17 kommer även att sändas live på Viaplay Fighting.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer