ArtikelNyhet

Meek vs. Usman – Efterlängtad match blir äntligen av i helgen

Den som väntar på något gott… Ja, det är med den optimistiska inställningen förväntansfulla fans äntligen kan bänka sig framför TVn på söndag. Efter mycket om och men står det nu klart att MMA-matchen mellan Emil ”Valhalla” Meek och Kamaru ”Nigerian Nightmare” Usman äger rum på söndag den 14 januari.

Det efterlängtade mötet mellan Kamaru Usman och Emil Meek blir äntligen av. Det har inte varit lätt att fastställa ett matchdatum för mötet mellan Meek och Usman. Matchen som från början skulle äga rum under UFC 219 i Las Vegas den 30 december fick ställas in på grund av Meeks visumproblem. Nu har hans visum till USA godkänts, ett matchdatum har fastställts och spänningen inför weltervikts-mötet är total. UFC Fight Night 124 äger rum på Scottrade Center i St. Louis den 14 januari.

Emil Meeks bakgrund och resultat

Emil Meek är född i Nesna men är numer baserad i Trondheim där han driver MMA Trondheim tillsammans med Thomas Formo. Norges stolthet,Emil ”Valhalla” Meek, började sin MMA karriär 2011 när han vann över Magnus Frekman. Trots att han hade vunnit ett flertal matcher var det först när han besegrade MMA-veteranen Rousimar Palhares via teknisk knockout 45 sekunder in i matchen som han fick sitt stora MMA-genombrott och därmed inträde till UFC. Genom att slå Palhares vann han Venator Fighting Championship. Efter genombrottet förlorade han en match mot Mohammed Abdallah redan i första rundan men tog därefter rejäl revansch genom fyra raka segrar. 2013 blev han utsedd till Prospect of the year samt Fighter of the Year år 2016 under norska MMA awards, MMA Viking. Meek befinner sig redan på plats i Las Vegas på UFCs Performance Institute och Extreme Couture. Där förbereder han sig inför den väntade toppmatchen mot Kamaru Usman. Utav totalt 12 matcher har Meek vunnit 9 (9-2-0), ett riktigt bra utgångsläge inför söndagens match. Frågan är om det är tillräckligt för att slå den nigerianska mardrömmen?

Kamaru Usmans bakgrund och resultat

Kamaru ”Nigerian Nightmare” Usman är född i Nigeria med flyttade redan som 5-åring till USA. Som ung var han en framgångsrik brottare och vann 53 matcher av 56 i High School. Men det var först på universitetet som hans brottarkarriär tog fart på riktigt. Han utsågs bland annat till ”All American” i division II och lyckades ta hem universitetets första titel. Under hans tid på universitet var han dessutom medlem som brottare i ”University World Team” 2010. Sugen på förändring lockades han av MMA och gjorde debut i den actionfyllda sporten genom att slå sin motståndare med teknisk knockout 10 sekunder innan andra ronden var över. Förlusten i hans andra match triggade ett hävdelsebehov och med ett enastående vinstfacit på 11-1-0 har han sedan dess visat var skåpet ska stå. Hans deltagande i The Ultimate Fighter: Blackzilians vs. American Top Team resulterade i vinst för det nya gymmet, Blackzilians. Med den historiken är det lätt att förstå varför Usman benämner sig själv som ”Nigerian Nightmare”. Denna svårbesegrade fighter är nu redo att möta norske ”Valhalla” på söndag den 14 januari.

Hur ser oddsen ut inför matchen?

På söndag är det alltså dags för de två welterviktarna att mötas i ringen. Inför den efterlängtande matchen kan oddsspelare ta del av oddstips på de olika spelbolagen. Så hur ser oddsen ut inför matchen? För tillfället är det den ihärdige Kamaru ”Nigerian Nightmare” Usman som är klar storfavorit bland oddsspelarna. Den svårbesegrade amerikanen förväntas vinna över norrmannen. Visst, Usman har inte förlorat en match sedan maj 2015 men norrmannen är definitivt en underdog att räkna med. Med hans storslagna seger över Rousimar Palhares och hans framgångsrika karriär inom UFC är ”Valhalla” en opponent som kan överraska på söndag. I dagsläget är Usman rankad som nummer 9 i hans viktklass och han har tidigare uttryckt ett missnöje över att det saknas värdiga motståndare som vågar anta utmaningen. Skulle Meek vinna matchen tar han sig därmed in på topp 10. En sak är säker; för endera fighter skulle ett nederlag vara deras första i UFC. På söndag står det klart vem det blir. Förhoppningsvis lyckas Emil ”Valhalla” Meek slå hans motståndare och därmed oddsen.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer