Nyhet

Granat välkomnar Wallins utmaning

Igår gick en av Sveriges två mycket högt rankade tungviktsboxare Otto Wallin ut i media och utmanade den andra – Adrian ”Gäddan” Granat – i en av de största svenska boxningsmatcherna någonsin. Matchen kan komma att gå om EU-titeln och vinnaren av den titeln får därefter en chans att utmana den absoluta världstoppen inom tungvikten.

Granat och Wallin har sedan de inledde sina karriärer klättrat tillsammans uppåt på världsrankingen – och just nu har Wallin den ledningen sedan Granat förlorade mot WBCs topp 20 Alexander Dimitrenko (39-3) och Wallin vann över 200 rankade Gianluca Mandras (12-5).

Granat nåddes av nyheten och utmaningen mitt under ett träningspass med chefscoach Armand Krajnc i Ystad.

”Jag välkomnar Ottos utmaning. Det är en match jag velat ha länge. En match som är mycket bra för svensk boxning. För egen del har jag dock tunnelseende just nu mot den 22 december och min nästa match i Hamburg – en match jag måste vinna för att matchen mot Wallin ska gå i lås. Failure is not an option”, säger Granat.

Senaste gången en svensk match av denna kaliber ägde rum var matchen mellan Armand Krajnc och Paolo Roberto – en match som tog det svenska folket med storm.

Om Granat vinner sin kvalmatch den 22 december kommer presskonferens att hållas snarast därefter.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer