Nyhet

UFC Fight Night Singapore: Holm vs Correia – fightcard och teaser

I morgon lördag 10.45 svensk tid drar den första matchen igång på lördagens gala UFC Fight Night 111: Holm vs. Correia. I galans huvudmatch ställs tidigare bantamviktsmästarinnan Holly Holm mot den tidigare titelutmanaren Bethe Correia. Dessutom återvänder ytterligare två tidigare UFC-mästare till buren – före detta tungviktsmästaren Andrei Arlovski , samt den tidigare lättviktsmästaren Rafael dos Anjos.

Holly Holm (10-3-0) var den som detroniserade Ronda Rousey (12-2-0) och blev UFCs andra bantamviktsmästarinna och gav Rousey hennes första förlust. Holm står för tillfället med tre raka förluster: I sitt första titelförsvar så drog Miesha Tate (18-7-0) ut Holm via RNC. Sedan dess har Holm förlorat ytterligare två matcher mot Valentina Shevchenko (14-2-0) och Germaine de Randamie (7-3-0), bägge via domslut.

Bethe Correia (10-2-1) var innan hon knockades av Ronda Rousey obesegrad med 10 raka vinster. Sedan titelmatchen har Correia gått tre matcher varav hon förlorat en mot Raquel Pennington (9-5-0), vunnit en mot Jessica Eye (11-6-0) och gått en oavgjord match mot Marion Reneau (7-3-0).

Superveteranen Andrei ”The Pitbull” Arlovski (25-14-0) var mellan maj 2005 och april 2006 tungviktsvärldsmästaren i Ultimate Fighting Championship. Nu kommer Arlovski in med fyra förluster – alla via avslut (Francis Ngannou via TKO, Josh Barnett via RNC, Alistair Overeem via TKO och Stipe Miocic via TKO) och möter Marcin Tybura (15-2-0).

Rafael dos Anjos (25-9-0) förlorade sitt lättviktsbälte mot Eddie Alvarez (28-5-0) som vann matchen tidigt i första ronden via teknisk knockout. Sin första match efter att ha förlorat titeln var mot Tony ”El Cucuy” Ferguson (22-3-0). Det gick dock inte dos Anjos väg och han förlorade på domslut. Efter matchen bestämde sig Rafael dos Anjos att gå upp en viktklass till weltervikt och tar sig an Tarec Saffiedine (16-6-0).

Huvudkort (startar 14.00 svensk tid och sänds på Viaplay Fighting):

 • Bantamvikt: Holly Holm vs. Bethe Correia
 • Tungvikt: Andrei Arlovski vs. Marcin Tybura
 • Weltervikt: Dong Hyun Kim vs. Colby Covington
 • Weltervikt: Tarec Saffiedine vs. Rafael dos Anjos

Underkort (startar 10.45 svensk tid och sänds på Viaplay Fighting):

 • Lättvikt: Takanori Gomi vs. Jon Tuck
 • Tungvikt: Cyril Asker vs. Walt Harris
 • Fjädervikt: Alex Caceres vs. Rolando Dy
 • Flugvikt: Justin Scoggins vs. Ulka Sasaki
 • Weltervikt: Li Jingliang vs. Frank Camacho
 • Bantamvikt: Kwan Ho Kwak vs. Russell Doane
 • Flugvikt: Naoki Inoue vs. Carls John De Tomas
 • Bantamvikt: Ji Yeon Kim vs. Lucie Pudilova

Invägningen kan du se här nedan:

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer