ArtikelNyhet

Brottning: Rapport Nordiska Mästerskapen 2017

I lördags arrangerades Nordiska Mästerskapen i Litauiska Panevezys. Nationerna som kom till start var Sverige, Norge, Finland, Danmark, Estland, Lettland och Litauen. Sverige hade med sig 14 brottare, varav åtta i grekiskt/romersk, tre i fristil herr

Kvinnor Senior
I 63 kilos klassen kom fem tjejer till start. Vinnaren i vikten var europamästaren Grace Bullen Norge och i kampen om bronset slog man varandra, tyvärr hamnade Maria Tansbo precis utanför pallen. I 53 kilos klassen mötes Emma Brobeck och Daniela Lundström i första matchen, där Emma vann. Tyvärr förlorade Emma semifinalen och bronsmatchen. Men överlag gjorde de en bra turnering.

Fristil Herr
I 65 kilosklassen förlorade Christian Jonsson i första mot en Litauer, och det blev tyvärr inget återkval. Det var tre stycken brottare som kom till start i 97 kilosklassen och de brottades enligt round robin. De slog varandra och Sven Engström slutade som klassegrare efter att ha vunnit sista match på tekniskt fall. Albin Frid kom trea. Svensk fristilsbrottning går i rätt riktning.

Grekisk/romersk
De båda U23 Europamästarna fortsätter att leverera. Alex Kessidis slog bland annat OS-silvermedaljören från Rio De Janerio; Mark O Madsen, Danmark med siffrorna 3–1.
Zakarias Berg vann samtliga matcher i 85 kilosklassen, andraplatsen knep Emil Sandahl.

Gällivarebrottaren Hussam Omar erövrade bronsmedaljen i 66 kilosklassen efter bra brottning. Det blev endast förlust i semifinalen mot Venckaidis från Litauen. Joakim ”Bosse” Fagerlund förlorade sin inledningsmatch mot Hussam. Tyvärr förlorade även Danielo Di Feola sin inledningsmatch mot en Lett, och det blev inget återkval för dessa killar.

Zakarias Tallroth, 71 kilosklassen, vann även han en bronsmedalj efter att i avslutande matchen vunnit på fall.

I 75 kilosklassen förlorade tyvärr Manfred Edsberg bronsmatchen mot dansken Bisultanov på poäng.

Killarna i grekisk/romersk är kvar på ett träningsläger under denna vecka. På träningslägret kommer tio nationer att deltaga.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer