ArtikelNyhet

Jujutsu: EM-guld till William Seth-Wenzel

EM-finalen i jujutsu mellan William Seth-Wenzel och ryssen Denis Belov i -85-kilosklassen i EM i Banja Luka i Bosnien blev en svensk framgångssaga. 20-årige William Seth-Wenzel är bäst i Europa.

Efter att ha eliminerat danske förhandsfavoriten och världsettan Mikkel Willard i semifinal inledde William Seth-Wenzel EM-finalen mot ryssen Denis Belov med stort självförtroende.

Svensken drog upp ett högt tempo och det blev en underhållande och spännande final. Det blev tillslut 14-12 till Seth-Wenzels fördel och med det vann han Sveriges första EM-guld under mästerskapet hittills.
– Jag försökte vänta ut honom och blocka och sedan sätta lite sparkar och så efter det. Otroligt skönt att vinna det här guldet. Jag har slagit tre forna världsmästare idag, det är nästan så jag inte tror att det är sant.

Blir medaljhopp i VM i Malmö nästa år
Guldet är i sig också svensk jujutsus första någonsin i denna viktklass. Det är med andra ord en stor skalp, och nu är William Seth-Wenzel säkerligen ett av de stora svenska medaljhoppen inför VM på hemmaplan i Malmö nästa år.
– Det kommer bli väldigt spännande, och World games i sommar nu – med den här segern känns det ju definitivt som att jag har god möjlighet att vinna det också. Det är så härligt just nu.

I morgon fortsätter EM med fyra svenska starter. Fredrik Widgren, Jonas Lund, Jennie Brolin och Max Hederström (i stilen ne waza).

Text & foto via Budokamsport.se

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer