ArtikelNyhet

Sveriges nyaste (och äldsta) svartbälte i BJJ

Anders Nyh, 65 år gammal, nu troligen är landets (och Europas?) äldsta svartbälte. Han är en veteran som tränat för Alexandre ”Gigi” Paiva (Alliance BJJ) sedan 1996 (första svenska BJJ-seminariet) och det var också Alexandre som torsdagen den 13e april 2017 gav honom det svarta bältet på ett seminarium i Espoo (Finland).

Anders Nyh är en inspiration för såväl unga som medelålders och bevis för att det aldrig är för sent att börja träna och att vi, om vi tränar smart, kan ha många härliga år med BJJ (eller annan kampsport) framför oss.

Ett stort grattis till Anders, som tränar och instruerar på Combat Academy i Täby!Alexandre ”Gigi” Paiva är en brasiliansk svartbälte (4:e graden) i BJJ och första generationen av svartbälten i Alliance Jiu-jitsu team. Alexandre höll ett BJJ-seminarium för första gången i Sverige 1996. Platsen för detta var Täby Budoklubb (numera Combat Academy), vars BJJ-verksamhet har pågått obrutet ända sedan dess, vilket gör klubben till landets äldsta BJJ-klubb.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer