ArtikelNyhet

Imorgon kan Lindberg få fira dubbelt

I fem veckor har hon gett järnet. Det är dock knappast något nytt för svenska proffsboxaren Maria Lindberg. Hon har i sex år tränat som om lördagens match ska komma imorgon.

Den 1 april gör Maria Lindberg upp med Christina Hammer om WBC-titeln i Westfalenhalle, Dortmund. Matchen är en del av boxningseventet Marco Huck vs. Mairis Briedis och kommer att direktsändas i Viaplay Fighting lördag 1 april kl. 20.55.

Igår fyllde Maria 40, imorgon kliver hon upp en viktklass och utmanar obesegrade världsmästaren Christina Hammer på dennas hemarena. Då Christina både är längre och tyngre har Maria främst fokuserat på taktik och att finslipa tekniken.

– Skillnaden från tidigare förberedelser är att vi mer fokuserat på att bygga upp mina ”svaga” sidor än tidigare. Jag hoppas att det kan bli en överraskning för min motståndare även om hon studerat mina tidigare matcher, säger Maria.

Maria går till boxningsgymmet minst en gång om dagen även när hon inte har någon match på gång. Ända sedan början av året har hon gått 8–10 pass i veckan med fokus på styrka, teknik, fotarbete och kondition. Hon tränar alltid hårt oavsett vem hennes nästa motståndare är och när hennes nästa match blir, vilket också är en av hennes främsta styrkor.

Sista veckan har Maria fokuserat på återhämtning för att ladda upp inför lördagens match. På dagens invägning vägde Maria in på 70,0 kg och Christina på 72,0 kg.


FAKTA

Maria Lindberg, född 30 mars 1977, är en svensk boxare. Hon bor i Malmö och tränar för boxningsklubben Winning Boxing Club. Hon blev i september 2009 världsmästare i lätt mellanvikt efter att ha vunnit på poäng över britten Sara Davis i Rülzheim. Lindberg har tävlingsförbud i Sverige på grund av en tidigare blödning i hjärnan som hon ådrog sig i samband med en amatörmatch i Finland 1999. Sedan 2008 har Maria en tysk proffslicens.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer