ArtikelNyhet

Inför Superior Challenge 15: Matchkort, uppvärming och pepp!

I helgen får stora delar av den svenska MMA-eliten åter möjligheten att försvara Sverige mot internationellt motstånd. Häng med i genomgången av inte mindre än tre(!) titelmatcher, huvudkortet, tider och annat.

17.00 drar eventet igång i Eriksdalshallen och biljetter hittar du här. Och om du inte har möjlighet att vara på plats så ser du Superior Challenge 15 lämpligen via Viaplay Fighting. Och behöver du mer pepp inför Superior så kan du lyssna här på Fighterpodden-Superior-Challenge-15-special-extra-deluxe med Zebaztian Kadestam, Simon Sköld och Papy Abedi.

Mellanviktstiteln: Papy Abedi (10-3) vs Dylan Andrews (17-7, 1 NC)

Första mötet gick av stapeln i UFC Fight Night 27 den 28:e augusti 2013 i Indiana, USA. Papy inledde starkt och dominerade första ronden och även i andra ronden bibehöll han kontrollen och hade övertaget. Men någonting hände i början av tredje ronden som ledde till att Dylan lyckades avsluta dryga minuten in i rond tre. Det var Papys sista match i UFC men under förra året gjorde han comeback och vann över Bruno Carvalho i Superior Challenge 14.

Papys motståndare, nya zeeländaren Dylan Andrews ”The Villian”, kom in i UFC via The Ultimate Fighter. Dylan har ett record på 17-7-1 med ytterligare 3-1-0 i TUF, vilket betyder att han har gått mer än dubbelt så många matcher än svensken. Den här returmatchen blir ”The Villains” trettionde match i karriären och hans första match utanför UFC.

Som extrakrydda på den här matchen har Superior Challenge valt att göra det till en titelmatch i mellanvikt. Den regerande mellanviktsmästaren i Superior Challenge, Thales Leites, är fortfarande under kontrakt med UFC vilket gör titeln vakant. Enligt organisationens policy har Thales förtur att möta den då regerande titelhållaren i Superior Challenge i en titelmatch efter att han blir släppt från UFC.

Welterviktstiteln: David Bielkheden (23-12) vs Morten Djursaa (13-5)

För ett par veckor sedan meddelade welterviktstitelhållare Daniel Acacio att han lägger handskarna på hyllan. För veteranen David Bielkheden, den enda skandinav som tävlat i både Ultimate Fighting Championship och PRIDE Fighting Championships och som länge väntat på en re-match mot Acacio, innebär det att den matchen inte blir av. Bielkheden kommer dock att återigen synas i Superior-buren, den 1:a april. Han kommer nämligen att gå match om welterviktstiteln, som numera är vakant. Ersättaren för Acacio blir den något mindre erfarne dansken Morten Djursaa, som med sina 13 segrar endast vunnit en via domslut.

Simon Sköld (6-5) vs Juntaro Ami (9-8-1).

Hemmafightern Simon Sköld möter Juntaro Ami, en mer erfaren fighter i som gått alla sina arton matcher i den anrika japanska organisationen Pancrase – en av världens första MMA-galor där bl.a. svenska MMA-legenden Omar Bouiche tävlat i tillsammans med andra legender som Bas Rutten, Randy Couture med flera. Simon gick sin senaste match på Superior Challenge 14 under förra året efter två års uppehåll. Han gick dessutom upp en viktklass från fjädervikt (- 65,8 kg) till lättvikt för att slippa den hårda bantningen inför match, och lättare kunna klara av vardagen med familjeliv. Nu börjar upptrappningen inför nästa match och det gäller att vara redo för Japaner kommer alltid väl förberedda och ger allt i buren i sann Bushido-anda.

Bantamviktstitel: Martin Akhtar (9-3, 1 NC) vs Kevin Petshi (11-3)

Det här blir Martin Akhtars andra titelchans då regerande Bantamviktsmästaren Ed Arthur avstod från att delta. Malmöiten har fem raka vinster sedan hans senaste förlust mot mästaren och denna gång ställs han mot den unga talangen Kevin Petshi. Akhtar är en av Sveriges absolut mest erfarna fighters men de som inte känner till hans bakgrund kanske missleds av hans avslappnade glada attityd. Det de flest inte vet är att svensken aldrig tackat nej till en motståndare, han bryr sig inte om vem han möter eller var. Som en sann krigare från den gamla skolan är han alltid redo att möta vem som helst och ger alltid allt han har i varje match. Alla som har sett Martin tävla vet att det kommer bli action. Fransmannen är en oortodox, kreativ och intensiv fighter med många vapen i sin repertoar. Två stående kombattanter med ganska lik fightingstil som kommer att testa sina färdigheter inför Stockholmspubliken i en match om Superior Challenges Bantamviktstitel.

Zebaztian Kadestam (8-2) och Juho Valamaa (12-4)

Uppsala-fightern Zebaztian Kadestam  har kanske gått under radarn för de flesta då han tävlat framgångsrikt i Sydostasien sedan hans proffsdebut under 2011. Svensken har avslutat 6 av sina 8 vinster via KO och nu kliver han för första gången in i Superior Challenge-buren inför en hemmapublik. Juho Valamaa är en av Finlands främsta fighters och tvärtemot sin motståndare, en grappler med 8 avslut via submissions utav totalt 12 vinster.

Thomas Hytten (9-10-1) och Fernando Flores (3-2).

Michel Ersoy meddelade nyligen att han är tvungen att ställa in sitt deltagande på grund av skada. Fernando Flores tar hans plats mot Thomas Hytten i norrmannens sista match.


Huvudkort (21.10 – se eventet på Viaplay Fighting):

Titelmatch i mellanvikt: Papy Abedi vs. Dylan Andrews

Titelmatch i weltervikt: David Bielkheden vs. Morten Djursaa

Lättvikt: Simon Sköld vs. Juntaro Ami

Titelmatch i bantamvikt: Martin Akhtar vs. Kevin Petshi

Weltervikt: Zebaztian Kadestam vs. Juho Valamaa

Fjädervikt: Thomas Hytten vs. Fernando Flores

Underkort (19.00 – se eventet på Viaplay Fighting):

Weltervikt: Oliver Enkamp vs. Frodi Hansen

Mellanvikt: Alexander Bergman vs. Roggy Lawson

Mellanvikt: Zvonimir Kralj vs. Marthin Hamlet

Lättvikt: Dilmurod Movlonov vs. Kaspars Peregudovs

Catchvikt (79 kg): Rostem Akman vs. Ole Magnor

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer