ArtikelNyhet

Maria Lindberg får tung titelmatch

Lördagen den 1 april är det äntligen dags. Då kliver svenska proffsboxaren Maria Lindberg upp en viktklass och gör upp med den tyska världsmästaren Christina Hammer om WBC-titeln i Dortmund.

Maria Lindberg har 15 vinster och åtta knockouts i bagaget och har gjort en otrolig comeback efter skadan 1999 i Finland. En skada som inneburit att hon inte får boxas på hemmaplan och idag delar sin tid mellan Sverige och boxningslandet Tyskland.

Christina Hammer har idag såväl WBC- som WBO-bältet och är hittills obesegrad. Det är också Christina som är orsaken till Marias enda förlust under en 20 år lång boxningskarriär. Matchen i Dortmund är med andra ord livets match för Maria och hennes chans att ta revansch för förlusten 2011 i Tjeckien. Matchen är utsåld och Maria kliver in i ringen i Westfalenhalle inför 17 000 boxningstokiga tyskar.

Maria har bara haft fem veckor på sig att planera hur hon ska överlista Christina, men i hennes situation är det dock inget ovanligt då hon har genom hela sin karriär tränat som om livets match ska komma imorgon. Det här är matchen Maria har väntat på i sex långa år och den chansen tänker hon inte missa.

Matchen den 1 april i Westfalenhalle är en del av ett stort boxningsevent där Marco Huck gör upp med obesegrade Mairis Briedis om WBC-titeln i lätt .


Maria Lindberg, född 1977, är utbildad civilingenjör och bor i Malmö och Hamburg. Hon är idag världsmästare i organisationerna WIBF, Women International Boxing Federation, WIBA, Womens International Boxing Association och GBU, Global Boxing Union i lätt mellanvikt (69,8 kg). Maria vann sin första WIBF-titel den 19:e september 2009 och har försvarat den sedan dess. Däremellan har hon också vunnit de två andra titlarna, WIBA och GBU. Marias tränare är Khoren Gevor och Pavel Melkomian, båda är före detta framgångsrika proffsboxare. Marias matchresultat är: 15-1-2 (15 vinster, 1 förlust, 2 oavgjorda).

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer