Nyhet

Sanny Dahlbeck: ”Ett fel man kan göra är att tänka på finalen direkt”

Välkända Sanny Dahlbeck har gått från att vara en ung talang till en stjärna som syns både i Sverige, men även på den internationella scenen. Han har ställt upp i SM ett flertal gånger, och det är en självklarhet att han ställer upp i år igen.

SM-satsningen gör han inte för att komma med i landslaget, utan för att samla på sig mer matcherfarenhet.

Jag kommer inte gå med i landslaget om jag vinner SM. Jag har aldrig fått det stöd jag velat/behövt ha så jag går SM för att få matcherfarenhet.

När Sanny får frågan om hur han tror att tidigare erfarenheter kan hjälpa honom i de svenska mästerskapen svarar han:

Rutin hjälper nog ganska mycket, men man kan aldrig underskatta någon. Då kan det gå åt helvete haha. Mer erfarenhet håller nog nerverna lite mer i styr än för andra med mindre erfarenhet.

Det är även viktigt att vara mentalt tuff för att klara av en turnering som SM.

Man behöver alltid vara mentalt tuff, speciellt i sporter som thaiboxning. Det är till större del det mentala som förstört för många jag känner och har sett förr..

För att bibehålla fokus i turneringar tar Dahlbeck en match i taget. Mellan matcherna vilar han, lindar benen, och försöker återhämta sig så snabbt som möjligt för att vara beredd för nästa match.

Ett fel man kan göra är att tänka på finalen direkt, men man måsta ta sig förbi de andra först, så fokuset ligger alltid i matchen man har framför sig.

Varför Sanny Dahlbeck älskar thaiboxning har han väldigt svårt att sätta fingret på.

Alla delar i sporten gör den så speciell. Adrenalinet när man vaknar på morgonen dagen man ska fightas, att mentalt behöva vara stark och kunna utveckla nervositet till något som hjälper en.

Det som inspirerar Dahlbeck är att alltid försöka bli bättre och bättre, men även vetskapen om att man aldrig kan bli färdiglärd. Det finns alltid något nytt, kul att lära sig. Nya utmaningar och motståndare.

Det är väldigt kul (att SM återvänder till huvudstaden). Stockholm behöver mer kampsport tycker jag. Så det ska bli kul att fightas i SM det här året!

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer