Badou Jack: ”Jag är nummer ett, inte han”

Nu har Badou Jack chansen att bli rankad etta i världen i supermellanvikt – något som inte hänt en svensk sedan Ingemar Johansson-eran.

På lördag smäller det. Ordentligt. Badou Jack möter britten James DeGale i denna giganternas unification fight om både IBF- och WBC-titeln, där svensken försvarar den sistnämnda. Bältet har varit hans sedan april 2015 och har framgångsrikt försvarats två gånger.

30-åriga DeGale är olympisk guldmedaljör, världsmästare och har ståtlig statistik: vinst i 23 av 24 matcher, varav 14 på knock.

– Jag har stor respekt för min motståndare, men det är jag som är nummer ett här. Inte han. Jag är helt enkelt den bättre boxaren och kommer vinna på knock, säger Badou Jack till Aftonbladet.

Den 33-åriga stockholmaren bor i Las Vegas sedan ett par år tillbaka med ett record på 20-1-2, varav tolv vinster på knock. Badou Jack säger att han är i bättre form än när han vann titeln. Uppladdningen inför helgens match har bland annat bestått av sparring mot Chad Dawson (southpaw likt DeGale). Såhär sa britten på presskonferensen i november:

– Det blir en fantastisk kväll. Nummer ett, jag, mot nummer två i världen. Det finns inget som sådana fighter. Och det kommer vara jag som går därifrån med bägge bältena.

Viaplay Fighting sänder matchen klockan 03 mellan lördag och söndag.

Sveriges Badou Jack, Floyd Mayweather och Storbritanniens James DeGale under en presskonferens.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer