ArtikelNyhet

Klara Svensson får drömmatchen

Julen kom tidigt för Klara Svensson, som nu är klar för ett tungt titelmöte med den norska boxningsdrottningen.

Drottningen ifråga är förstås Cecilia Braekhus, som aldrig förlorat en proffsmatch och har hela 29 raka segrar. Hon är den första kvinnan någonsin som samtidigt innehar titlarna i WBA, WBC, IBF och WBO. Som amatör har hon gått 80 matcher och vunnit 75 av dem.

Förhandlingarna är avslutade, den 28 januari är det alltså dags för Klara Svensson (17-1-0) att försöka spräcka Braekhus tioåriga segersvit, detta på norskans hemmaplan i Oslo.

Klara Svensson sågs senast i september då hon gick tio ronder mot Mikaela Laurén, där Svensson vann på domslut. Klara Svensson menar att hon är i sitt livs form och därmed redo att störta den norska boxningsdrottningen. Braekhus är inte orolig:

– Jag är inte rädd för Klara Svensson över huvud taget. Det är Cyborg som är mitt stora mål. En boxare faller lätt för frestelsen att tänka på nästa match. Nu måste jag skärpa mig och fokusera på Klara, sa Cecilia Braekhus till norska Dagbladet.

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer