ArtikelNyhet

Förbundskaptenen lyrisk: ”Aldrig sett ett bättre landslag”

För elva dagar sedan vann Sverige fyra VM-medaljer i jujutsu och förbundskapten Michael Kuntz kan blicka tillbaka mot ett starkt svenskt VM.

Sverige gjorde ett kanon-VM i jujutsu där det blev fyra medaljer, och där Diana Halldén blev världsmästare. Förbundskaptenen Michael Kuntz är fortfarande i det närmaste tagen över mästerskapet.
– Det här mästerskapet kommer att sitta kvar i mig länge. Det var ett sådant samspel mellan idrottarna och coacherna, något jag inte upplevt så tydligt förr. Och att vi tar fyra medaljer på sex starter, och dessutom en femteplats – det var något extra.

Jonas Lund vann silver i fight och i -77-kilosklassen var det ytterst nära en helsvensk final, men där både William Seth-Wenzel och Fredrik Widgren föll i jämna semifinaler.
– Det handlade bara om några poäng. Alla gjorde så otroligt bra ifrån sig, jag mår toppen just nu och är väldigt stolt över vår prestation. Det ger verkligen en positiv känsla inför nästa år. Jag upplever att vi är tillbaka där länder inte vill möta svenskar tidigt längre.

Bygger för VM i Malmö 2018
Nästa år väntar ett tufft tävlingsår med VM, EM och World Games som stora mål.
– Det blir ett fantastiskt år. Och vi bygger ju dessutom redan nu för VM hemma i Malmö 2018. Det känns jättespännande.

Text och foto via Budo.se

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer