Artikel

BAMMA-mästaren leker med maten

Vattenmeloner, tårtor, apelsiner, isblock och pumpor har inte en chans mot Tom ”Fire Kid” Duquesnoy, BAMMA-mästare i två viktklasser… Men snygga bilder blev det i alla fall!

Tom ”Fire Kid” Duquesnoy är en fransk MMA-utövare född 1993 i Lens, Frankrike. Duquesnoy är en av de främsta i fjäderviktsklassen i Europa sedan 2013 och har vunnit europeiska bälten på Belgium Beatdown och Killacam. Duquesnoy vann sina första två matcher på Killacam under 36 sekunder, och blev därefter medlem i British Association of Mixed Martial Arts (BAMMA), den största europeiska MMA-organisationen där han nu är den regerande mästaren i både fjäder- och bantamvikt

”I Frankrike säger vi att man inte ska leka med maten, men jag gjorde ett undantag för den här fotograferingen. Det kan vara svårt för dem som tittar på MMA att förstå hur hårt och snabbt vi kan slå, men den här fotograferingen hjälpte mig att ge min styrka, snabbhet och precision en tydligare kontext”, förklarar Duquesnoy.

”Vi använde en Nikon D500 för att fånga vad som händer när en vältränad slagskämpe träffar något med full kraft. Som sportfotograf måste man ofta fånga något som händer på ett ögonblick. Det är en utmaning, vare sig det handlar om att fotografera när någon korsar mållinjen eller det vinnande slaget i ringen. Vi tog den vardagsutmaningen till sin spets och utforskade kollisionsögonblicket när ett kraftfullt slag träffar ett föremål i hög hastighet”, berättar fotografen Tom Miles.

Resultatet ser du nedan.

watermelon-punch_captioned

ice-sheet-1_captioned ice-sheet-2_captioned ice-sheet-3_captioned

orange-juice_captioned

cake-1_captionedcake-2_captionedcake-3_captionedwatermelon-knee_captioned

watermelon-1_captioned
watermelon-2_captioned

watermelon-3_captioned

pumpkin-1_captioned

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer