Erik Skoglund i titelmatch under Nordic Fight Night

Erik Skoglund återvänder till Rosvalla Arena i Nyköping den 9 december för att ta sig an ”The Albanian Bomber” Timy Shala i en tolv ronders titelmatch.

Erik ”The Swedish Sensation” Skoglund är tillbaka in action efter en blodig fight mot Ryno Liebenberg den 23 april, på Hovet i Stockholm, där Skoglund trots ett hårt slag över högerögat lyckades ta en enhällig poängseger.

25-åringen ser nu fram emot att återvända till sin hemstads arena, som förra året var värd för hans historiska IBF Intercontinental titelmatch mot Oleksandr Cherviak och en shut out poängseger över Derek Edwards.

”Jag är väldigt glad att få fightas i min hemstad igen,” säger han. ”Det har gått nästan ett år sedan min sista match i Nyköping, och jag tycker att jag är skyldig mina fans att ge dem ännu en fantastisk show på Rosvalla Arena.”

Skoglund förutspår en tuff match mot hans albanske motståndare Shala, som har utfärdat sina egna varningsord mot den obesegrade svensken.

”Det kommer att bli en tuff match,” säger Skoglund. ”Shala är lite annorlunda mot mina tidigare motståndare. Han är inte en bråkstake som Liebenberg, som kommer emot en med svingande slag; han är en vältränad, teknisk boxare, så vi lär få se en annan typ av match och en annorlunda taktik från mitt håll.”

”Skoglund är en bra boxare, men jag vet att jag kan besegra honom,” säger Shala. ”Han bör förbereda sig på en man som är villig att göra allt för att vinna. Jag har redan tränat hårt och jag kommer att vara i toppform den 9 december. Jag kommer inte att förlora den här matchen!”

30-åringen tillägger att han kommer att hetsa sina egna fans mot rivalen Skoglunds passionerade hemmasupportrar: ”Albanier är galna boxningsfans. Det kommer att vara mängder av människor som kommer för att ge mig support och föra oväsen.”

Arrangören Nisse Sauerland säger att han är glad över att Nordic Fight Night är tillbaka i Nyköping, och förväntar sig att Shala kommer att ge Skoglund en hård kamp.

”Vi är glada över att vara tillbaka i Nyköping,” säger Sauerland. ”Det här blir vårt tredje event på Rosvalla Arena, och jag är säker på att fansen kommer att gå man ur huse för att ge support till deras lokala hjälte Erik Skoglund och bidra till en fantastisk stämning.”

”Det kommer att bli en bra match för Erik. Shala är en stark, teknisk boxare som vill göra sig ett namn genom att slå en ung, obesegrad boxare på hans hemmaplan. Erik kommer att få arbeta hårt för att vinna och hålla sitt perfekta rekord intakt.”

Biljetter hittar du här. 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer